Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeeld van een sollicitatiebrief Stageplaats, traineeship of opleidingsplaats Sollicitatiebrief traineeship

Sollicitatiebrief traineeship

Dit is de sollicitatiebrief voor een traineeship, die 'Soeske' op 14 juni plaatste in het forum:


Barcelona, 14 juni 2006
Betreft: Sollicitatie Traineeship

Geachte mevrouw/heer,

Op de site traineeship.startpagina.nl zag ik de naam van uw bedrijf staan. Later kwam ik de naam van uw bedrijf opnieuw tegen in het boek “Koningin Noor van Jordanië, een leven in het teken van vrede.” De combinatie van beide gebeurtenissen bracht mij op uw website terecht. Ik ben zeer enthousiast geworden over de functie van trainee bij [bedrijf] en kom hier dan ook graag voor in aanmerking.

Vanwege mijn interesse in communicatie en journalistiek, heb ik gedurende mijn studie politicologie -internationale betrekkingen- een minor in communicatiewetenschap behaald. Ik denk dat deze minor, meer algemeen de inhoud van mijn studie en mijn specialisatie richting maatschappelijk verantwoord ondernemen, inhoudelijk kunnen bijdragen aan het traineeship bij [bedrijf]. Bovendien valt het mij op dat [bedrijf] een aantal grote pharmaceutische klanten heeft. In een tijdsbestek van een aantal maanden heb ik intensief contact gehad met een groot aantal bedrijven in deze branche omdat mijn master scriptie handelde over de pharmaceutische industrie.

Naast mijn studie ben ik altijd erg actief geweest en heb ik deel uitgemaakt van meerdere besturen in verschillende functies. Hier vond ik de uitlaatklep voor mijn creativiteit en aanleg voor schrijven.

Vorig jaar werd ik naar aanleiding van mijn sales- en marketingstage bij Robin Good, benaderd door Encuentro, een communicatie en bemiddelingsbureau. Voor Encuentro heb ik een communicatieproject uitgevoerd in opdracht van een woningbouwcorporatie. Deze opdracht heb ik succesvol kunnen uitvoeren omdat ik beschik over het vermogen om snel informatie te verwerken en om te zetten in een stuk tekst. Deze eigenschap zal als trainee bij [bedrijf] goed van pas komen.

Voor nadere gegevens verwijs ik u naar bijgevoegd Curriculum Vitae, cijferlijsten en master scriptie. Natuurlijk licht ik mijn brief graag nader toe in een gesprek.


Hoogachtend,


[naam]


Bijlagen:
• CV
• Cijferlijsten
• Master Scriptie


Commentaar op deze brief

Jouw brief ook in deze rubriek?

Wil je ook dat je brief in aanmerking komt voor bespreking in deze rubriek met voorbeeldbrieven? Zet dan je sollicitatiebrief en eventueel cv op het forum. Ook als hij niet wordt besproken, dan kun je je brief door andere forumleden laten nalezen en becommentariëren.

Auteur: Ysolde Bentvelsen

http://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/sollicitatiebrief-en-cv/voorbeeldbrief/stage-en-opleidingsplaats/traineeship Sitemap © Copyright Applinet B.V. 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger