Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Zelfonderzoek Loopbaanadvies Drie adviestrajecten als voorbeeld Terugblik Biatch op loopbaanadviestraject

Terugblik Biatch op loopbaanadviestraject

Wat was jouw vraag aan Bert Warners?

"Ik wilde graag een hbo-opleiding volgen, maar ik wist niet precies welke opleiding dan. Ik vind zoveel beroepen en opleidingen leuk. Ook wilde ik graag te weten komen of ik het niveau van een hbo-opleiding wel aan kon. Ik heb de mbo 3-opleiding voor Uiterlijke Verzorging afgerond. Om naar het hbo te kunnen, moet ik of een toelatingstest 21 + doen of eerst een mbo-opleiding op niveau 4 afronden. Ik zag door de bomen het bos niet meer en wilde graag door een professional begeleid worden bij het maken van een keuze."

Hoe zag je traject eruit?

"Na de kennismaking, waarin we samen mijn vraag analyseerden, heb ik een aantal testen gemaakt, zoals een capaciteitentest, een snelheidstest en een beroepsinteressetest. Deze testen hadden als doel te achterhalen of ik het niveau had om een hbo-opleiding te volgen en meer inzicht te krijgen in mijn interesses en mijn sterke en zwakke punten. Van tevoren had ik wel al wat testen op internet opgezocht en gemaakt, zodat ik wist wat me te wachten stond. Het tempo lag best wel hoog en ik vond het ook vrij vermoeiend om allerlei testen achter elkaar te maken.

Natuurlijk was ik erg benieuwd naar de testresultaten. Helaas vielen ze me een beetje tegen en dan vooral de capaciteitentest. Niet alleen ikzelf, ook Bert had me hoger ingeschat. Volgens Bert waren mijn woordenschat, analytisch vermogen en schriftelijke vaardigheden onvoldoende ontwikkeld om met succes een hbo-opleiding af te ronden. Dat was natuurlijk best wel confronterend, maar het gaf me ook duidelijkheid over mijn eigen capaciteiten. Bert adviseerde me om eerst een mbo 4-opleiding af te ronden en daarna eventueel door te stromen naar het hbo.

Terwijl ik met het loopbaantraject bezig was, werd mijn contract niet verlengd bij de cosmetische kliniek waar ik werkte. Ik vond al snel een andere baan als vertegenwoordigster in kantoorartikelen. Een fulltime functie waarbij ik mijn commerciële en mondelinge communicatieve vaardigheden ten volle kan benutten en aanscherpen. Dat zijn sterke punten van me. Dat bleek ook uit de testen die ik had gemaakt. Dit veranderde natuurlijk meteen mijn insteek van het loopbaantraject, want er zijn maar weinig mbo-opleidingen die je in deeltijd kunt volgen. Bovendien heb ik ook nog mijn eigen schoonheidssalon, die ik nog niet wil opgeven zolang ik een contract voor bepaalde tijd heb. 

Samen met Bert heb ik toen gekeken naar eventuele andere opleidingen die ik naast mijn baan zou kunnen volgen, want ik wil toch wel blijven leren. Hij raadde me aan om Nima-A te doen. Deze opleiding geeft je een goede basis voor een carrière in de sales. Daarna zou ik door kunnen gaan met Nima B."

Hoe kijk je terug op je loopbaantraject?

"Door het loopbaantraject heb ik meer inzicht in mezelf gekregen: ik weet nu waar mijn beperkingen en kansen liggen. Ik weet waar ik goed in ben en welke beroepen ik leuk vind. Met de vele handvatten die ik nu heb, kan ik bewuster keuzes maken. Dat was me zonder Bert niet zo snel gelukt. Ik wil Bert en Carrièretijger dan ook nogmaals hartelijke danken!"

Auteur: Marieke van Oosterhout

http://www.carrieretijger.nl/carriere/zelfonderzoek/loopbaanadvies/adviestrajecten/terugblik-biatch Sitemap © Copyright Applinet B.V. 2004-2018 ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger