Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Zelfonderzoek Loopbaanadvies Drie adviestrajecten als voorbeeld Terugblik Siebrich op loopbaanadviestraject

Terugblik Siebrich op loopbaanadviestraject

Wat was je vraag aan Susanne Biemans?

“Ik werk nu als Alphahulp en dat is eigenlijk werk onder mijn niveau. Hierdoor haal ik te weinig voldoening uit mijn werk. Ik wil wel een heel andere richting op, maar ik weet niet hoe ik dat moet aanpakken en kan ik dat wel?

Hoe verliep je loopbaantraject?

"Ik had geen concreet beeld van welke richting ik op wilde. Ja, iets met mensen en het liefst in de hulpverlening, maar dat is natuurlijk ongelofelijk breed.

Het eerste gedeelte van het loopbaantraject stond daarom in het teken van: Wie ben ik?’ en ‘Wat kan ik? Een van de opdrachten was bijvoorbeeld een terugblik op mijn cv. Ik moest een antwoord formuleren op vragen als: Waarom ben je aan die baan begonnen? Waarom ben je ermee gestopt? Waarin ben je succesvol geweest? Op deze manier moest ik inzicht krijgen in mijn kwaliteiten, vaardigheden en drijfveren. Door het maken van deze opdrachten kwam ik erachter dat ik weinig zelfvertrouwen had. En dat mijn zelfbeeld niet strookte met het beeld dat mijn omgeving van mij heeft. Door de opdrachten kreeg ik inzicht in hoe anderen mij zagen: verantwoordelijk, luistervaardig, intelligent en zeer geschikt voor bijvoorbeeld schoolmaatschappelijk werk. Dat sterkte me wel in mijn overtuiging om ‘iets’ in de hulpverlening te gaan doen.

Om een beter beeld te krijgen van wat ik wilde, kreeg ik de opdracht om mijn carrièreankers in kaart te brengen. Daaruit kwam naar voren welke carrièreankers voor mij van belang zijn: een goede balans tussen werk en privé, dienstverlenend bezig zijn en goed zijn in het werk dat ik doe. Dat gaf me wel enigszins houvast, maar ik had meer behoefte aan een verkenning van de werelden waarin ik zou willen en kunnen werken.

Om daar meer duidelijkheid in te krijgen, bezocht ik een open dag van een bezinningscentrum. Daar ging een wereld voor me open. Ik kwam in aanraking met ‘rebalancing’ en dat voelde zo goed. Ik besloot een cursus te volgen om meer te weten te komen over deze vorm van alternatieve hulpverlening. Ondertussen ben ik aan het onderzoeken of ik hier echt mee verder kan en wil. Het geeft me veel voldoening: ik oefen op bekenden en zie wat het hen (en mij) geeft. Maar om rebalancer te worden, moet je een opleiding van 3 jaar volgen en die kost ruim € 12.000! Een enorm bedrag. Daar schrok ik eerlijk gezegd wel van."

Je laatste afspraak met Susanne vindt begin november plaats. Daarna ga je zelfstandig aan de slag met je loopbaan. Hoe zie je je toekomst?

"Een van mijn laatste opdrachten is om scenario’s te schrijven van drie werksituaties in de toekomst. Vervolgens moet ik een stappenplan maken over de wijze waarop ik bij mijn ideale droombaan kom. Ik vind het een moeilijke opdracht, omdat ik over twee scenario’s geen realistisch beeld heb. En ik heb nog te weinig vertrouwen om rebalancer als mijn droombaan te zien. Maar door de visualisatie-opdrachten (Waar ga je naartoe? Hoe zie je jezelf daar?) voel ik me wel zeker over de richting van alternatieve hulpverlening. Ik ga werken aan mijn zelfvertrouwen en aan een goede planning om mijn droomvisualisatie te realiseren. Ik weet nog niet of dat nu rebalancing wordt, of iets wat net zo veel voldoening geeft en beter betaalbaar is. Dat moet ik nog uitzoeken."

Auteur: Marieke van Oosterhout

http://www.carrieretijger.nl/carriere/zelfonderzoek/loopbaanadvies/adviestrajecten/terugblik-siebrich Sitemap © Copyright Applinet B.V. 2004-2018 ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger