Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Zelfonderzoek Loopbaanadvies Loopbaanvragen 2008 Ik zoek een nieuwe uitdaging

Ik zoek een nieuwe uitdaging

Deze maand reageert loopbaanadviseur Susanne Biemans op de vraag van de 51-jarige 'Lobo', die op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Onderstaand de loopbaanvraag die 'Lobo' stelde in het forum.


Ik zoek een nieuwe uitdaging

Ik ben 51 jaar jong en heb nog nooit gesolliciteerd. Vanaf mijn 17e tot mijn 40e heb ik gewerkt voor een winkelketen. Ik ben begonnen als weekendhulp en heb ongeveer alle disciplines doorlopen. Mijn laatste functie was die van algemeen directeur van een van de dochterondernemingen. Sinds 11 jaar ben ik nu zelfstandig retailer. Ik ben er volledig op uitgekeken en wil wat anders. Ik zoek een nieuwe uitdaging op senior managementniveau.

Kan iemand mij raad geven hoe ik mij het best op de jobmarkt kan begeven?

Lobo


Antwoord van Susanne Biemans op de loopbaanvraag van 'Lobo'

Beste Lobo,

Dat is heel wat; op je 51e voor het eerst gaan solliciteren. Maar je hebt mazzel: gratis en voor niets krijg je advies van een loopbaanadviseur. Wat elke selecteur wil weten: waarom hier, waarom nu? Nou, eerst maar even bij het begin beginnen. Hoe je het ook gaat aanpakken, iedereen met wie je contact opneemt zal antwoord willen op onderstaande vragen:

Wat elke selecteur wil hebben: bewijslast

En daarnaast heb je een ‘pakketje’ nodig, met basisgegevens over jouzelf:

Voordat  je dat allemaal hebt gedaan, raad ik je aan nog niet ‘op pad’ te gaan. Je kunt wel mensen inschakelen die met jou meedenken en brainstormen, maar ga jezelf pas ‘verkopen’ als je je verkooppraatje gereed hebt!! Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken, luidt het spreekwoord.

Waar je moet zoeken

Dan de stappen om die leuke baan op te sporen en jezelf bekend te maken:

De gouden regel is: je bent goed bezig als je een doelmarkt hebt (bedrijven die voor jou interessant zijn) waar tenminste 10 voor jou interessante vacatures per maand verschijnen.

Nou, aan de slag! Genoeg te doen zou ik zeggen ...

http://www.carrieretijger.nl/carriere/zelfonderzoek/loopbaanadvies/loopbaanvragen/2008/mei Sitemap © Copyright Applinet B.V. 2004-2018 ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger