Los bericht bekijken
  #1  
Oud 30 augustus 2017, 17:06
Rauzer Rauzer is offline
Juniorlid
 
Geregistreerd: 18 januari 2016
Berichten: 4
Rauzer is on a distinguished road
Standaard Hoe mijn carričre vorm te geven

Beste Carrieretijgers,

In 2012 heb ik mijn studie afgerond maar omdat ik niet vruchten zie van de opleiding overweeg om een avondstudie op te pakken. Daarover heb ik nog enkele twijfels vandaar dit bericht. Ik hoor graag wat jullie ervan denken en misschien is iemand die advies of tips heeft.


Vijf jaar geleden heb ik de hbo-opleiding IBMS afgerond, dit nadat ik ooit op het vbo begonnen was. Nadat ik was afgestudeerd wou ik werken, mijn ambities lagen in de logistiek of in de inkoop. Mijn idee was om werkervaring op te doen en later misschien een master doen of een andere cursus om verder te specialiseren. Nu vijf jaar later heb ik nog niks bereikt en werk ik in een call center.

IK solliciteer regelmatig en heb meerdere sollicitatiegesprekken (kennismakingsgesprekken) in een maand. Maar de keus valt nooit op mij, de meeste gehoorde excuus, is werkervaring. Vandaag nog een terugkoppeling voor de functie transportplanner ontvangen, dit was het bericht: "Zij hebben een hele positieve terugkoppeling gegeven. Zij vonden je een goede gozer, maar helaas geen transportervaring. Je kwam energiek over en bent klantvriendelijk. Ze vonden je erg stressbestendig en ook eerlijk over je mindere kanten. Ze hadden je zeker een kans willen geven als het om een assistent functie was gegaan." Wat moet ik hiermee we wisten voordat ze me uitnodigden toch al dat ik geen ervaring had. Om het toch niet daarbij te laten, heb ik gevraagd als nog andere punten waren. Feedback: "aan je werkervaring kan je niks doen en voor de rest waren ze positief". Een van de redenen voor mij om te solliciteren was dat op de advertentie werd aangegeven dat ervaring niet noodzakelijk was en tijdens het gesprek heb ik aangegeven dat ik ook overweeg om een cursus te volgen.

Aangezien ik me niet wil neerleggen bij mijn huidige situatie overweeg ik om een aanvullende cursus/opleiding te volgen. Maar door al frustraties en ervaringen van de afgelopen jaren twijfel ik aan wat de juiste pad is. Ik heb niet meer de ambitie om een master te doen, maar het liefst een opleiding die raakvlakken heeft met IBMS. Voor mezelf heb besloten dat als ik een avondopleiding ga volgens dat het logistieke opleiding wordt, zelf denk ik in de richting transportplanner (rail, weg of lucht weet ik nog niet).

Is het verstandig om met een hbo-diploma om terug te gaan naar een mbo-opleiding? Ik ben al 32 jaar, wordt ik überhaupt nog toegelaten, Zijn instituten zoals LOI/Scheidegger, aan te raden? Wat zijn mijn kansen nog op het arbeidsmarkt?

Alle reacties/ideeën zijn welkom ook negatieve, maar liever niet, ik maak mezelf al gelijk met de grond elke dag. Voor degene die het interessant vinden, heb ik een kopie van mijn cv in de bijlages toegevoegd.


Alvast bedankt voor de reacties,


MVG


Rauzer
Bijgevoegde bestanden
Bestandstype: doc J doe.doc‎ (259,0 KB, 58x gelezen)
Met citaat reageren