Discussie: Gouden handdruk?
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 2 november 2017, 16:49
mvdh mvdh is offline
Juniorlid
 
Geregistreerd: 2 november 2017
Berichten: 1
mvdh is on a distinguished road
Standaard Gouden handdruk?

Hoi allemaal,

ik vroeg mij het volgende af. Ik werk bij een gote webwinkel waarvan een magazijn met retourenafdeling waar ik werk gaat sluiten en zich bij een groter distributiestation gaat voegen. Gelukkig hoeven er geen ontslagen komen te vallen werd er gezegt. Wij zouden allemaal een andere functie kunnen krijgen. Wat er voor het gemak niet werd verteld is dat veel van die functie een stap omlaag zouden zijn. Dat even ter zijde. We zouden allemaal bij het nieuwe distribustiecentrum kunnen gaan werken. Echter is dit voor mij en vele andere collega's te ver weg en dekken de maximale reiskostenvergoeding die door het bedrijf worden gehanteerd de gemaakte kosten niet en zijn tevens niet onderhandelbaar. Voor mij het startsein om bij een ander bedrijf te gaan neuzen. Natuurlijk niet omdat ik zo graag weg wil maar omdat het voor mij te ver rijden is en ik niet wil gaan bij leggen op de reiskosten.

Ik vroeg mij af: in hoeverre kan ik om een Gouden Handdruk/afkoopregeling vragen gezien ze in mijn ogen geen redelijk voorstel doen om mij te houden als werknemer en ik ik hierdoor ontlag moet/wil nemen? Buiten het feit natuurlijk dat ik er technisch gezien zelf voor kies om weg te gaan maar om de reden dat ik het een onwerkbare situatie vind.

Ik heb meerder fora en website afgezocht maar kon helaas geen antwoorden vinden op deze specifieke vraag. Wederom: ik ben mij bewust van mijn postitie in dit verhaal.
Met citaat reageren