Los bericht bekijken
  #1  
Oud 8 november 2017, 18:57
Mau Mau is offline
Juniorlid
 
Geregistreerd: 29 oktober 2016
Berichten: 2
Mau is on a distinguished road
Standaard Iemand bekend met WO Nederlandse Taal en Cultuur?

Hoi,

ik vroeg mij af of er misschien iemand is die ervaring heeft met de WO Nederlandse Taal en Cultuur (preferabel aan de Radboud Universiteit Nijmegen), aangezien ik sterk overweeg om dit te studeren.

Mijn geschiedenis
Om even kort op mijn geschiedenis in te gaan: ik heb in vijf jaar mijn havo afgerond met het profiel Economie & Maatschappij. Mijn bijvakken waren Duits en M&O. Ik heb in deze tijd ook zowel mijn Cambridge als Goethe op vwo-niveau gehaald. Hierna besloot ik om Communicatie aan het HBO te studeren (vorig jaar). Dit beviel mij totaal niet aangezien de opleiding erg commercieel gericht was en bovendien niet uitdagend. Ik heb toch doorgezet en uiteindelijk mijn propedeuse gehaald.
Ik doe nu een deeltijdstudie Psychologie aan de OU, en alhoewel dit een van mijn interesses is, zie ik er geen toekomst in.

Mijn interesses
Ik ben vooral geïnteresseerd in taal, met de nadruk op Nederlands, en met nog eens nadruk op schrijven. Alhoewel ik Engels gemakkelijk op een universitair niveau aankan. Mijn interesse valt echter weg als ik in een commerciële/organisatie-omgeving moet werken (blegh). Mijn andere interesses zijn overigens: psychologie, filosofie, vreemde talen en geschiedenis. Maar niet in zo'n mate dat ik mijn studie er aan wil wijden.

Nederlandse Taal en Cultuur
Ik heb al wat onderzoek gedaan naar de opleiding, en wat ik heb gezien, ziet er ontzettend interessant uit. Het lezen en bestuderen van boeken, de Nederlandse geschiedenis, Nederlands in het algemeen, het bestuderen van middeleeuwse teksten.. Eigenlijk té mooi om waar te zijn. Ik bezoek over een week een open dag, maar de tijdsdruk stijgt aangezien er een deadline op de inschrijving van Psychologie zit, indien ik dat uiteindelijk toch ga studeren.

Mijn vraag
Heeft er iemand ervaring met WO Nederlandse Taal en Cultuur? Heeft iemand het bijvoorbeeld (tijdelijk) gestudeerd? En wil diegene dan misschien wat vragen beantwoorden over bv. de inhoud van de vakken? Bij voorbaat bedankt.
Met citaat reageren