Los bericht bekijken
  #1  
Oud 9 januari 2018, 16:56
Rubenn Rubenn is offline
Juniorlid
 
Geregistreerd: 9 januari 2018
Berichten: 1
Rubenn is on a distinguished road
Standaard Sollicitatiebrief technisch verkoper, graag commentaar

Hoi Tijgers, hier is mijn sollicitatiebrief! Zoals je kan lezen heb ik reeds gebeld en ik ben heel enthousiast om hier op gesprek te gaan. Kunnen jullie commentaar geven op mijn brief? Bedankt!

Beste ***,

Op jullie website zag ik de vacature voor Technical Sales Engineer en na aanleiding van ons prettige telefoongesprek heb ik besloten te solliciteren. In deze e-mail leg ik je graag uit waarom.

Jullie zoeken een commercieel gedreven ingenieur die de wens van de klant goed in kaart weet te brengen. Tijdens mijn studie*heb ik bij de lustrumcommissie van mijn studentenvereniging een acquisitiefunctie gehad en ben voorzitter geweest van de acquisitiecommissie. Ook heb ik een zomer lang telefonisch softwarepakketten verkocht. Deze taken heb ik als zeer leuk ervaren en daarom zou graag de eerste stap richting een commerciële carričre zetten.

Momenteel ben ik*werkzaam als technisch tekenaar/werkvoorbereider bij een bouwbedrijf, maar nu ga ik op zoek naar een baan die voor mij uitdagender is. Je gaf aan dat de stap van werkvoorbereider naar Sales een veel geziene stap is. Dit is goed om te horen want klaarblijkelijk heeft *** hier ervaring mee. Mede hierdoor zie ik *** als een veelzijdig bedrijf waar ik veel kan leren.

Mijn persoonlijkheid laat zich omschrijven als zelfstandig, assertief, verantwoordelijk, betrokken en leergierig. Daarnaast beschik ik over goede sociale en contactuele eigenschappen en ben goed in staat om zowel in teamverband als zelfstandig te werken.

Met vriendelijke groet,
Met citaat reageren