Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Cv opstellen Netwerk-cv

Netwerk-cv

Je kunt een cv zo opstellen dat hij geschikt is om breed in je netwerk te verspreiden. Zo'n netwerk-cv is eigenlijk een profielschets. In het cv vermeld je naar wat voor functie je op zoek bent. Een netwerk-cv kun je gebruiken om wervings- en selectiebureaus of bedrijven voor jou te interesseren. Zo'n cv is soms ook geschikt voor open sollicitaties.

Het voordeel van een netwerk-cv is dat je wensen (het soort functie waar je naar op zoek bent), je vaardigheden en het cv zelf in één document staan. De ontvanger hoeft van jou dan geen aparte brief en cv te bewaren, en kan in één oogopslag zien wie jij bent en wat je wilt.

De inhoud van een netwerk-cv verschilt niet van een standaard, chronologisch cv of een vaardigheden-cv, behalve dat je erin zet naar wat voor functie je op zoek bent. Wel is het verstandig om duidelijk te vermelden waar je goed in bent. Neem dus een paragraaf op over competenties en vaardigheden, zoals in een vaardigheden-cv gebruikelijk is.

Onderdelen van een netwerk-cv

Wanneer maak je een netwerk-cv?

Een netwerk-cv kun je gebruiken als je naar veel bureaus en bedrijven hetzelfde document wil sturen. Het voordeel is dat je cv dus op veel plaatsen circuleert.

Dat is meteen ook een nadeel: je verdiept je niet in de specifieke eisen, wensen en cultuur van het ontvangende bedrijf. Je laat niet zien dat je je in de ontvanger hebt ingeleefd. De nadruk ligt soms wel erg op 'ikke-ikke-ikke'.

Maak dus een afweging: als je heel graag bij een bepaald bedrijf in een specifieke functie wil werken, schrijf dan een open sollicitatiebrief met daarbij een cv. Maak goed duidelijk waarom je juist bij dat bedrijf wil werken.

Is je doel om op veel plaatsen 'in de bak' te komen, dan kan het rondsturen van een netwerk-cv, zonder brief met je motivatie erin, zinvol zijn.

Aandachtspunten

Voor een netwerk-cv geldt hetzelfde als bij een chronologisch of vaardigheden-cv:

Inspiratie nodig?

Neem een kijkje in het forum, waar mensen hun cv plaatsen voor commentaar. Heb je suggesties voor andermans cv, of heb je gemerkt dat jouw cv het goed doet bij sollicitatiecommissies of wervings- en selectiebureaus, plaats dan een bijdrage in het forum.

Aanbevolen websites

Auteur: Ysolde Bentvelsen

https://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/sollicitatiebrief-en-cv/cv-opstellen/netwerk-cv Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger