Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Beroep Economie en management Research Informatiespecialist Opleiding tot informatiespecialist

Opleiding tot informatiespecialist

Om als informatiespecialist aan de slag te gaan, is de opleiding HBO-ICT met afstudeerrichting Information & Media Studies zeer geschikt. Na het afronden van een van deze opleidingen is het echter wel verstandig om je researchvaardigheden verder te ontwikkelen.

Je kunt natuurlijk ook informatiespecialist worden met een universitaire opleiding. De studie Documentaire Informatiewetenschap leidt op tot informatiewetenschapper en geeft je een goede opstap in de wereld van informatiemanagement. Je leert onder andere oplossingen te bedenken voor problemen die gerelateerd zijn aan het digitaliseren van informatie.

Heb je een mbo-opleiding gedaan, bijvoorbeeld Informatiedienstverlening Bibliotheken (niveau 4), dan kun je bij openbare bibliotheken en informatie– en documentatiecentra van (overheids)instellingen aan de slag. Je werkt dan meestal als informatiemedewerker en helpt bezoekers bij hun zoektocht. Wil je aan de slag als informatiespecialist, dan moet je je onder andere verder verdiepen in het ontwikkelen en beheren van informatiesystemen.

Cursussen en trainingen

Auteur: Janine Bruinooge

http://www.carrieretijger.nl/beroep/economie-management/research/informatiespecialist/opleiding-tot Sitemap © Copyright Applinet B.V. 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger