Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Colofon Susanne Biemans

Susanne Biemans

Ik ben gecertificeerd loopbaanbegeleider en trainer. Ik ben een wandelend voorbeeld van een ongepolijste, kronkelige carrière. Ik heb namelijk Frans en geschiedenis gestudeerd. Vervolgens ben ik in dit vak ‘gerold’, via-via.

Van baan naar eigen bureau

Ik heb gewerkt bij de Luchtmacht, bij Schouten en Nelissen (een groot trainings- en organisatieontwikkelingsbureau) en bij het reïntegratiebedrijf Sagenn. Tussendoor heb ik ook nog een jaar als vrijwilliger in 2 Afrikaanse natuurparken gewerkt. Naast mijn werk heb ik de opleidingen Training voor Trainers en  Loopbaanadviseur/Mobiliteitsadviseur gevolgd.

Vorig jaar ben ik verhuisd naar Noord-Brabant en heb ik Congruens opgericht, mijn eigen bureau. Ik doe aan:

Ik begeleid mensen – individuen en groepen, particuliere klanten en bedrijven – die vragen hebben op deze gebieden. Vragen als:

Voor  bedrijven verzorg ik bijvoorbeeld trainingen in het houden van selectie-, functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Machtig vak

Loopbaanbegeleiding vind ik een machtig mooi vak. Het gaat over lef. Durven worden wie je wilt worden. Niet alleen maar dromen, maar ook het lef hebben om het te doen. Loopbaanvragen zijn meestal ook levensvragen, maar doordat je je op het werk concentreert blijft het concreet. Daar houd ik van.

Mijn aanpak

Mijn manier van werken is eerst en vooral vragen stellen. Vragen die je aan het nadenken zetten; vragen die een ander niet gauw zou stellen. Confronterend. Soms vragen waar je vooral niet meteen een antwoord op moet geven, maar eerst maar eens een tijdje op moet broeden.
Loopbaanbegeleiding gaat voor een groot gedeelte om het ontrafelen van de warboel. Alleen jij weet bijvoorbeeld wat je echt wilt, maar dat zit in je hoofd vermengd met vrees, verstopt achter vragen over of je het ook kunt, bedekt met waardeoordelen enzovoort.  Als loopbaancoach help ik je de antwoorden te isoleren.
Daarnaast werk ik ook met veel praktische opdrachten: om je kwaliteiten te ontdekken, om informatie over je droomberoep te gaan verzamelen, om netwerkgesprekken te gaan houden. Doe-opdrachten, daar houd ik van.

Als je meer over me wilt weten, kun je op mijn site kijken.

https://www.carrieretijger.nl/colofon/susannebiemans Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren