Colofon

Carrièretijger biedt informatie over beroepen en opleidingen op hbo-niveau, succesvol functioneren en carrière maken.

Uitgever

Applinet
René Pijlman
D.L. Hudigstraat 45
1019 TR  Amsterdam
KvK: 80540910

Contact

Lees voor je contact opneemt ajb eerst de veelgestelde vragen aan de uitgever. Commentaar op de inhoud van Carrièretijger kun je plaatsen in het forum.

Adverteren

Zie de informatie voor adverteerders.

Redactie

 • Niels Arts schreef als tekstschrijver voor diverse bladen, websites en organisaties. In 2006 richtte hij een mediabedrijf op voor jonge freelancers: Arts Mediaproducties.
 • Ysolde Bentvelsen is afgestudeerd classica en beëdigd vertaalster Engels. Voor Carrièretijger schreef ze artikelen over zelfonderzoek, carrièrekansen voor vrouwen, bewust werken aan je profiel en nog veel meer.
 • Susanne Biemans is zelfstandig loopbaanadviseur, trainer en coach. Regelmatig kiest ze een prangende loopbaanvraag uit het forum en geeft ze vervolgens advies in de rubriek Loopbaanvragen.
 • Erik Bouwer studeerde Psychologie van Arbeid en Organisatie. Na een carrière in de wereld van de callcenters, werkt hij sinds 2000 als freelance journalist en hoofdredacteur. Hij schreef onder andere de artikelen over het beroep manager.
 • Janine Bruinooge studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ze schrijft voor diverse tijdschriften waaronder culinaire-, film & televisie- en carrièrebladen. Daarnaast voorziet ze Carrièretijger van helder geschreven teksten.
 • Fré Dekkers werkt als zelfstandig loopbaanadviseur en coach voor bureau Morgenster. Om de maand kiest ze een prangende loopbaanvraag uit het forum en geeft ze vervolgens advies in de rubriek Loopbaanvragen.

 • Vera van Dijk studeerde Engelse Taal en Cultuur. Voor een encyclopedie schreef ze over de meest uiteenlopende onderwerpen, van de Westerscheldetunnel tot en met Moeder Teresa. Bij Carrièretijger zet ze die ontwikkeling voort, met artikelen over beroepen als intercedent en uitvaartondernemer.
 • Maarten van Genuchten besloot na het halen van zijn bul in de Communicatiewetenschap nog even door te gaan met een master Nieuwe Media aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast zet hij als eindredacteur de puntjes op de i van Carrièretijger.
 • Mariëlle de Groot werkt sinds 2005 als freelance tekstschrijver, onder de naam Mariëlle schrijft. Zij richt zich met name op bedrijfs-, arbeids- en organisatiekundige onderwerpen. Ze studeerde bedrijfseconomie en psychologie en volgde diverse cursussen, natuurlijk veel daarvan gericht op schrijven.
 • Michiel Klinkhamer schrijft sinds 2002 als freelancer artikelen over allerlei onderwerpen. Voor Carrièretijger schreef hij de artikelen over het beroep sales manager.
 • Irene Koot studeerde Journalistiek en Voorlichting in Utrecht. Na een aantal jaren als (web-)redacteur te hebben gewerkt bij een culturele organisatie, startte ze in 2004 haar tekst- en communicatiebureau IK Communicatie. Irene werkt nu als freelance tekstschrijver en verricht pers- en publiciteitswerkzaamheden.
 • Isabelle Langeveld is projectleider van het team van freelance-auteurs dat voor Carrièretijger schrijft. In het kader van de conceptontwikkeling schreef Isabelle de artikelen rond het beroep uitgever, een aantal artikelen in de rubriek studeren in het hbo, over de competenties vragen stellen en feedback geven en over loopbaanadvies. Via haar bureau Helder & Wijzer geeft zij trainingen, ontwikkelt zij (digitaal) studiemateriaal en verricht zij allerlei diensten voor uitgevers met fondsen voor het Hoger Onderwijs.
 • Arjen Ligtvoet beschreef enkele financieel-economische beroepen en de beginselen van zelfmarketing. Ook schreef hij verschillende artikelen over zelfonderzoek, hogerop komen en voor jezelf beginnen. Na zijn studie economie aan de Universiteit van Amsterdam werkt Arjen onder de naam Tekstridder als tekstschrijver, schrijftrainer en tekstadviseur.
 • Marieke van Oosterhout-van der Zand volgde de hbo-opleiding Human Resource Management en een post-hbo-opleiding tot communicatietrainer. Na enkele jaren te hebben gewerkt als opleidingsfunctionaris, begon ze voor zichzelf onder de naam TalentVOLinontwikkeling. De kennis en ervaring die zij op personeelsgebied heeft, verwoordt zij graag in artikelen in de rubrieken solliciteren, carrière, functioneren, beroepen en opleidingen.
 • René Pijlman is uitgever van Carrièretijger. In zijn vrije tijd schreef hij verschillende artikelen, zoals die over doelen stellen en de persoonlijke SWOT-analyse.
 • Erik Weijers (Tekstbureau Radix) is tekstschrijver en wetenschapsjournalist. Zijn motto: Creatief binnen een kader.

Carrièretijgerteam

Het Carrièretijgerteam bezoekt een aaibare tijger aan het eind van zijn carrière (Artis, 30 maart 2006). Staand van links naar rechts: Erik W., Marieke, 'Conk', René, Janine, Ysolde, Irene. Zittend: Niels, Isabelle.

Gastauteurs

Vormgeving

Webdesign: Conk.

Link naar Carrièretijger

Om een link te maken naar deze site kun je de volgende buttons gebruiken:

ButtonAfmetingHTML-broncode
Carrièretijger120x60<a href="https://www.carrieretijger.nl/"><img alt="Carri&egrave;retijger" src="https://www.carrieretijger.nl/static/img/carrieretijger120x60.jpg" width="120" height="60" border="0"></a>
Carrièretijger 120x120<a href="https://www.carrieretijger.nl/"><img alt="Carri&egrave;retijger" src="https://www.carrieretijger.nl/static/img/carrieretijger120x120.jpg" width="120" height="120" border="0"></a>
Carrièretijger 180x150<a href="https://www.carrieretijger.nl/"><img  alt="Carri&egrave;retijger" src="https://www.carrieretijger.nl/static/img/carrieretijger180x150.jpg" width="180" height="150" border="0"></a>

Intellectuele eigendomsrechten

De intellectuele eigendomsrechten van deze website berusten bij Applinet of bij zijn licentiegevers of adverteerders, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Het is niet toegestaan enig gedeelte van deze website te verveelvoudigen, te bewerken of openbaar te maken in welke vorm en op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Applinet.

Privacybeleid

De uitgever hanteert zijn privacybeleid voor Carrièretijger, waarin o.a. het gebruik van cookies, webbeacons en persoonsgegevens is geregeld.

Techniek

Deze website maakt gebruik van het open source Content Management Systeem Plone en het forumsysteem vBulletin.

Een willekeurige UUID die wordt gebruikt bij het monitoren van deze website: fed2157a-5640-4cbe-b736-2ad052f70dd7.

index_html
Je bent hier: Home Colofon