Zelfmarketing

Bekijk jezelf eens als een product op de arbeidsmarkt. Welke doelgroepen zijn er in deze markt? Waaraan hebben zij behoefte? Hoe kun jij daarin voorzien? En vooral: hoe maak je ze dat duidelijk?

In de marketing zijn begrippen en modellen ontwikkeld die je kunnen helpen bij sollicitaties en bij het nadenken over je carrière. Wat is marketing eigenlijk? En wat heb je eraan als carrièretijger?

Zorg dat je altijd een goede elevator pitch paraat hebt, een korte presentatie waarin je enthousiast vertelt wie je bent en waar je goed in bent. In korte tijd moet je jezelf presenteren als de ideale oplossing voor het probleem van je gesprekspartner.

Het salaris is een belangrijk gegeven op je carrièrepad. Het is verstandig om een realistisch beeld te hebben van je waarde op de arbeidsmarkt.

Je kleding is een onderdeel van wie je bent, een gegeven dat je kunt gebruiken om je carrière te bevorderen. Investeren in de juiste garderobe is misschien wel de beste investering die je kunt doen ter bevordering van je loopbaan.

Personal branding is het jezelf als merk presenteren aan anderen, waarbij je positieve beelden en associaties oproept. Je gebruikt je persoonlijkheid, kennis en ervaring om je te onderscheiden van anderen. Je laat je werkgever en je klanten zien wie je bent en waar je voor staat.

Je bent hier: Home Carrière Zelfmarketing