Jezelf ontwikkelen

Neem verantwoordelijkheid voor je persoonlijke ontwikkeling en bereid je voor op de volgende stap in je carrière. Met de nodige zelfkennis en zelfreflectie heb je altijd een duidelijk doel voor ogen. Zorg dat je gemotiveerd bent om jezelf voortdurend te ontwikkelen.

Je werk kan natuurlijk niet altijd even fantastisch zijn. Ook voor een leuke baan geldt: negentig procent transpiratie en tien procent inspiratie. Je hebt niet elke dag een 'flow'-ervaring. Echter, ga je te vaak met tegenzin naar je werk, of kun je het niet meer opbrengen je in te zetten, dan ligt een bore-out op de loer.

Intervisie is een zelfhulpmethode waarmee collega's elkaar helpen om beter te worden in hun werk. De leden van de intervisiegroep komen op vrijwillige en gelijkwaardige basis regelmatig samen. De deelnemers wisselen informatie uit over problemen die zich in hun functie voordoen en nemen de tijd om van de anderen te leren en elkaar te adviseren. Het contact binnen de intervisiegroep is gericht op professionele ontwikkeling van de leden.

Reflecteren betekent dat je jezelf een spiegel voorhoudt om zo stil te staan bij hoe je bijvoorbeeld werkt, welke keuzes je daarbinnen maakt, welke vaardigheden je inzet en hoe dat voelt. Hiermee krijg je nieuwe inzichten in je drijfveren, competenties en kernkwaliteiten.

Wie zichzelf kent, weet waar zijn talenten en uitdagingen, sterke en zwakke punten liggen. Zelfkennis maakt het makkelijker om van eigen fouten te leren, maar bijvoorbeeld ook om samen te werken met anderen. Bovendien is zelfkennis van groot belang voor een gezonde en succesvolle carrière.

Zelfontwikkeling betekent dat je jezelf concrete doelen stelt op basis van zelfreflectie en zelfkennis, waarna je proactief aan de slag gaat om nieuwe kennis op te doen, nieuwe vaardigheden te trainen en competenties te ontwikkelen. Je kiest een richting, formuleert persoonlijke doelen, gaat een nieuwe uitdaging aan, volgt een cursus of training, leest boeken of ontwikkelt competenties in je huidige functie.

Soms staat er in een vacaturetekst dat je moet beschikken over mensenkennis. Maar wat is dat precies en wanneer beschik je over mensenkennis? Op welke manier kun je meer mensenkennis opdoen?

Faalangst is de spanning of de angst die je voelt wanneer je 1) een prestatie moet leveren en 2) beoordeeld wordt (of denkt dat je beoordeeld wordt). Je bent bang dat wat je moet gaan doen, mislukt.

Je comfortzone bestaat uit de situaties en activiteiten waar je je prettig, vertrouwd en veilig bij voelt. Buiten je comfortzone is waar je groeit, je ontwikkelt, waar nieuwe dingen gebeuren en de echte beloningen in het leven zijn. Persoonlijke groei gaat gepaard met ongemak.

Je bent hier: Home Functioneren Ontwikkelingsvaardigheden Jezelf ontwikkelen