Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Functioneren Ontwikkelingsvaardigheden

Ontwikkelingsvaardigheden

Laat je eens in een hokje stoppen! Natuurlijk ben je meer dan een etiket, maar het etiket benoemt wel heel mooi uit welke ingrediënten jij bestaat. Het helpt je om op een nieuwe manier te kijken naar je eigen gedrag en dat van anderen. De talenten en onhebbelijkheden van je collega's hebben opeens een naam gekregen! Al dit nieuwe inzicht kan gebruikt worden om bijvoorbeeld de taakverdeling in een team te verbeteren.

Zolang je jezelf blijft ontwikkelen in je werk of studie, loop je minder kans dat je vastloopt in een motivatiedip. Jezelf ontwikkelen is het leukst en effectiefst in een groep collega's, bijvoorbeeld een intervisiegroep.

Didactische vaardigheden zijn niet alleen belangrijk voor docenten. Ook op het werk heb je deze nodig. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie die je verzorgt voor medestudenten of op het werk. Of bij het inwerken van een collega. Ook in gewone gesprekken gaat het erom iets duidelijk uit te leggen zonder dat je gesprekspartner in slaap valt.

Iedereen heeft een persoonlijke leerstijl, dat wil zeggen: een manier van omgaan met leerstof en leeractiviteiten. Er zijn bijvoorbeeld mensen die het fijn vinden om te leren door veel vragen te stellen. Anderen zijn echte doeners, zij willen het liefst meteen met iets aan de slag.

https://www.carrieretijger.nl/functioneren/ontwikkelen Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger