Ik wil hogerop

Als je hogerop wilt, moet je eerst weten waar je goed in bent. Kijk in de rubriek Functioneren om jouw competenties te onderzoeken. Heb je

Hoe Joris hogerop komt
Joris
Joris had na militaire dienst niet veel diploma's waarmee hij zijn carrière kon opbouwen. Hij had alleen ternauwernood de havo gehaald. Meer dan een baantje in het archief van de Nationale Investeringsbank zat er niet in.

Vervolgens kreeg hij van zijn werkgever kansen om zichzelf te ontwikkelen. Hij begon met mbo Bedrijfsadministratie. Dat ging goed. In de tussentijd stapte hij over naar de afdeling financiële administratie en kreeg meer verantwoordelijkheden. Zijn snelle gang door het mbo gaf hem genoeg zelfvertrouwen om een hbo-opleiding Bedrijfseconomie te starten. Een jaar voor zijn afstuderen bood de bank hem een plaats aan als manager van de afdeling productadministratie. Zijn overstap van mbo naar hbo is hem dus goed bevallen.

Nu vindt Joris dat hij zijn managementkwaliteiten nog meer kan ontwikkelen. Hij wil begrijpen waarom de ene managementstijl bijvoorbeeld wel werkt en de andere niet. Daarom gaat hij nu, op zijn 38e, nog een derde opleiding doen. Bij Investeren in Joris lees je hoe Joris heeft uitgevonden hoe hij hogerop kan komen in het bedrijf waar hij werkt.

Deze sterke punten kun je uitbuiten in je werk.

Je moet een doel voor ogen hebben. Een beroep op hbo-niveau dat niet te ver af ligt van je huidige werk. Browse door Beroepen om te ontdekken naar welk beroep je wilt doorgroeien. Wil je

Heb je een concreet doel voor ogen, dan zoek je de weg daarheen. Bij elk beroep vind je een pagina 'Opleiding tot...'. Zo vind je met welke opleiding of korte cursus jij meer waard wordt in het bedrijf waar je werkt.

Hogerop kom je niet in je eentje. Je baas en je collega's moeten een beetje meewerken zodat jij promotie kan maken. In Carrière lees je hoe je:

Je bent hier: Home Ik wil Ik wil hogerop