Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Zelfmarketing Salaris

Salaris

Het salaris is een belangrijk gegeven op je carrièrepad Het is verstandig om een realistisch beeld te hebben van je waarde op de arbeidsmarkt.

Waarom is het belangrijk om je waarde te weten?

Tip – salaris zegt niet alles

Bekijk het volledige arbeidsvoorwaardenpakket. Misschien dat je bij je huidige werkgever drie uur per week in de tijd van de baas een studie volgt die je bij een andere werkgever in je eigen tijd zou moeten doen.

Bepaal je waarde

De makkelijkste manier om een idee van je waarde te krijgen is door je salaris te vergelijken met werknemers die ongeveer dezelfde opleiding en ervaring hebben. Op internet helpen diverse websites je bij het maken van dergelijke salarisvergelijkingen. De meeste websites kijken naar opleidingsniveau, werkervaring, leidinggevende ervaring en de branche waarin je werkt. De vergelijkingen zijn meestal niet bijzonder gedetailleerd en geven daarom slechts een indicatie. Deze salarisindicatie moet je aanpassen aan je ervaring en aan persoonlijke omstandigheden. Begin met een inventarisatie van je speciale vaardigheden. Als je over werkervaring beschikt die niet heel gangbaar is (je hebt bijvoorbeeld een complex project tot een goed einde gebracht), dan kun je je salaris naar boven bijstellen.

Probeer op zoveel mogelijk manieren een idee te krijgen van je waarde en kijk of de uitkomsten ongeveer op hetzelfde uitkomen. Als je heel diverse uitkomsten krijgt, moet je de redenen daarvan zien te ontdekken. Ben je iets vergeten of heb je ergens een fout gemaakt? Het kan ook dat dezelfde functie per branche verschillend beloond wordt. Zo heeft een controller met vijf jaar ervaring in dienst van een multinational waarschijnlijk een veel hoger salaris dan diezelfde controller als werknemer van een zorginstelling.

Je verkrijgt verschillende indicaties door:

Heb je een duidelijk beeld van je waarde en komt dit niet overeen met je huidige salaris, dan kun je met je werkgever in gesprek gaan en onderhandelen over een hoger salaris.

Aanbevolen websites

Auteur: Arjen Ligtvoet

https://www.carrieretijger.nl/carriere/zelfmarketing/salaris Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger