Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Functioneren Managementvaardigheden Personeel werven en selecteren Wervende vacature schrijven

Wervende vacature schrijven

Een succesvolle werving- en selectieprocedure kan niet zonder een pakkende personeelsadvertentie. Een goede vacature schrijven kost tijd. Wees creatief en zorg dat je advertentie opvalt.

Waarom is een goede personeelsadvertentie schrijven nodig?

Welke voorbereiding is noodzakelijk?

Welke opbouw en stijl kies je?

Spreek tot de verbeelding, want een goede vacaturetekst zorgt voor meer passende reacties en dat maakt de kans op een succesvolle vervulling van de vacature groter. Schrijf je vacature voor het medium, de krant of internet, en de doelgroep.

Opbouw

Stijl

Kies een vormgeving die past bij de uitstraling van het bedrijf en pas de toon aan bij die van de sollicitant.

Wat moet je in ieder geval in een vacature schrijven?

Kies bij het schrijven van de vacature alleen voor relevante informatie, weglaten is de kunst. Wat is de essentie? Waar is je nieuwe medewerker naar op zoek?

Informatie over:

Internet personeelsadvertentie schrijven

Tegenwoordig is de arbeidsmarkt op verschillende manieren te benaderen. Internet als wervingskanaal zorgt voor een nieuwe dimensie voor werkzoekenden en werkgevers.

Tips voor internetvacatures schrijven

Voor internet gelden enkele extra regels bij het opstellen van vacatures:

Voorbeeld vacaturetekst

Een hip internetbedrijf is op zoek naar een nieuwe medewerker. Zet in dit geval de advertentie op de site en op alle sociale netwerken. Spreek de taal van de sollicitant.

“Ben jij op zoek naar de voordelen van een grote organisatie, maar kun je de personele sfeer van je huidige baan niet missen? Contenttijgers is internet 2.0: snel en interactief. Droom je 's nachts nog van zoekwoorden en Google en zet je zelfs je boodschappenbriefje om in webteksten? Lees dan verder voor onze vacature en jouw nieuwe baan. Meer informatie vind je op onze site, LinkedIn en Twitter.”

Na het plaatsen van de personeelsadvertentie zijn de volgende acties: sollicitatiebrieven selecteren en sollicitatiegesprekken voeren.

Auteur: Jolanda Pikkaart

https://www.carrieretijger.nl/functioneren/management/personeel-werven/vacature-schrijven Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger