Traditionele media

In je zoektocht naar een passende functie kan grasduinen in landelijke dagbladen of lokale kranten lonend zijn. Vacatures voor hogere functies vind je eerder in de landelijke dagbladen en in vaktijdschriften. In de lokale kranten staan vaak personeelsadvertenties voor lagere en middelbare functies bij kleinere, lokale bedrijven.

Krantenvacaturebanken

Personeelsadvertenties in landelijke dagbladen als Trouw, de Volkskrant, NRC en de Telegraaf variëren in omvang van paginagroot tot een mini van drie regels. De advertenties vind je vaak ook online op de site van de krant of op een aan de krant verbonden thema, bijvoorbeeld zorg, onderwijs of mobiliteit. Veel ruimte in die katernen is gewijd aan advertenties. Houd in de gaten wanneer er zo'n katern in jouw interessegebied verschijnt.

Vaktijdschriften

Behalve algemene tijdschriften bestaan er heel veel vaktijdschriften. Let op: deze zijn lang niet allemaal in de winkel te verkrijgen. Veel van deze vaktijdschriften bevatten advertenties met vacatures.

Voorbeelden zijn:

  • Adformatie voor mensen in het reclamevak.
  • Binnenlands bestuur. Weekblad voor ambtenaren en bestuurders bij de overheid.
  • Computable, weekkrant voor ICT'ers.
  • Tijdschrift voor Verpleegkundigen

Ook brancheverenigingen geven vaak een tijdschrift uit.

Abonnementen op kranten en tijdschriften zijn vaak nogal prijzig. Je kunt de kosten enigszins drukken door een proefabonnement te nemen. Wil je helemaal geen abonnement, dan biedt de leeszaal van de openbare bibliotheek uitkomst. In grote bibliotheken is behalve een leeszaal vaak ook een tijdschriftenhoek per afdeling van het vakgebied.

Auteur: Marieke van Oosterhout

Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Banenjacht Traditionele media