Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Solliciteren Banenjacht Cv publiceren

Cv publiceren

Veel vacaturebanken op internet geven je de mogelijkheid je cv achter te laten, zodat die gevonden kan worden door geïnteresseerde werkgevers. Verder kun je je cv op een website publicere. Waar moet je op letten?

Behalve vacaturebanken zijn er ook cv-banken waar je je cv kunt plaatsen:

Formuleren in steekwoorden

Je past het cv dat je normaal bij een sollicitatiebrief voegt wel aan voor plaatsing bij een cv- of vacaturebank. Let op de volgende dingen:

Attenderingsdiensten

Vacaturebanken bieden soms de mogelijkheid je te attenderen op vacatures aan de hand van het door jou opgegeven cv. In dat geval moet je soms steekwoorden uit je cv opgeven en geen mooi opgemaakt Word-document sturen. Denk goed na over relevante steekwoorden. Krijg je steeds niet-relevante vacatures opgestuurd, stel je cv dan bij.

Een eigen website

Je kunt overwegen om je cv te publiceren op een eigen website. Dat kan vooral nuttig zijn als je naast een baan ook nog een eigen bedrijf hebt, of vanuit een eigen bedrijf op zoek bent naar een baan of nieuwe opdrachtgevers.

Je cv op je eigen website publiceren is natuurlijk geen directe manier om aan een baan te komen. Je kunt niet gaan zitten wachten tot een werkgever langs jouw website surft en je dan een baan aanbiedt.
Maar het kan wel een manier zijn om jezelf te presenteren. Je kunt naar je website verwijzen in een sollicitatiebrief, je LinkedIn-profiel en op je visitekaartje (nuttig bij het netwerken). Dat is vooral interessant als je op je website, behalve je cv, dingen hebt staan die laten zien wat je in huis hebt, bijvoorbeeld van eigen werk (schrijfwerk, fotowerk, kunst etc.).

Portfolio

Veel opleidingen bieden de mogelijkheid om tijdens je studie een portfolio samen te stellen. Dat portfolio bevat werk dat je tijdens je studie gemaakt hebt. Niet al het werk zal geschikt zijn voor publicatie, maar als het dat wel is, maak het dan openbaar en overweeg ook je cv daarbij te publiceren. Soms zijn werkgevers via afstudeeronderwerpen op zoek naar geschikte mensen voor startersfuncties. Ook kun je in je sollicitatiebrief verwijzen naar je portfolio.

Aanbevolen website

Auteur: Ysolde Bentvelsen

https://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/banenjacht/cv-publiceren Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger