Speciale categorieën

Voor sommige categorieën werkzoekenden is het extra lastig om de arbeidsmarkt te betreden, omdat ze bijvoorbeeld te weinig werkervaring hebben of met vooroordelen te maken hebben.  

  • Veel werkgevers vragen in hun vacatures om enkele jaren werkervaring. Iets waar het de meeste starters juist aan ontbreekt. Ben je als starter bij voorbaat dan al kansloos? Zeker niet, met een flinke dosis zelfvertrouwen en creativiteit kun jij laten zien dat je een waardevolle aanvulling bent voor een bedrijf.

  • Door allerlei omstandigheden kun je ineens zonder werk zitten. Het is belangrijk zo snel mogelijk werk te maken van je zoektocht naar een nieuwe baan want hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt. 
  • Heb je een aantal jaren niet gewerkt en wil je nu als herintreder weer een betaalde baan? Wees dan voorbereid op hindernissen.
  • Ook allochtonen hebben meer moeite bij het vinden van een baan. Opleidingsniveau, taalproblemen, negatieve beeldvorming en discriminatie zijn de voornaamste redenen.
  • Te duur, versleten en niet flexibel zijn vooroordelen waar je als werkloze oudere sollicitant tegen aanloopt als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Veel werkgevers kiezen liever voor een ‘jonkie’, omdat die goedkoper, kneedbaarder en ambitieuzer is.
Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Speciale categorieën