Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Solliciteren Solliciteren onder je niveau

Solliciteren onder je niveau

Je hebt een hbo-opleiding gevolgd en bent in het bezit van een diploma, maar je wilt solliciteren op een functie waarvoor een mbo-diploma voldoende is. Bijvoorbeeld omdat je dichterbij huis wilt werken, je minder verantwoordelijkheden wilt of omdat je al langer werkloos bent. Wat de reden ook is, het is van belang dat werkgevers niet schrikken als ze je cv zien en je als overgekwalificeerd bestempelen. De kans is dan groot dat je op de stapel met afwijzingen belandt en dat is nu net niet wat je wilt. 

Waarom solliciteer je onder je niveau?

Solliciteren onder je niveau is helemaal niet vreemd of stom, maar je moet er wel goed over nadenken en er een goede reden voor hebben. Er zijn vier goede redenen om onder je niveau te solliciteren:

Goede onderbouwing is belangrijk

Wanneer een werkgever een cv ziet dat in zijn ogen overgekwalificeerd is, dan kan hij het volgende denken:

Daarom is het van belang dat wanneer je op een functie onder je niveau solliciteert je heel goed weet te onderbouwen waarom je dit doet.

Tips wanneer je op een functie onder je niveau solliciteert

Sollicitatiebrief

Wees je ervan bewust dat de wijze waarop je brief beoordeeld wordt afhankelijk is van de opvattingen van de degene die de brieven leest en van het niveau van de andere sollicitanten.

Curriculum vitae

Sollicitatiegesprek

Auteur: Marieke van Oosterhout

https://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/solliciteren-onder-niveau Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger