Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Solliciteren Speciale categorieën Allochtoon

Allochtoon

Het is voor allochtonen niet altijd gemakkelijk om werk te vinden. Opleidingsniveau is hiervan een belangrijke reden, evenals taalproblemen. Ook negatieve beeldvorming en discriminatie zijn, zowel bij lager- als hogeropgeleiden, een belangrijke belemmering bij het vinden van een baan. De Nederlandse overheid doet er echter alles aan om de integratie en participatie van allochtonen te vergroten.

Wat kun je zelf doen om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten?

Het UWV WERKbedrijf kan je bij je zoektocht naar een baan adviseren. Bij Werkpleinen van het UWV geven ook workshops en informatieavonden speciaal voor allochtonen. 

Vecht voor je recht

Je hebt gesolliciteerd naar een baan, maar je bent afgewezen. Als je het gevoel hebt dat je vanwege je afkomst een baan niet hebt gekregen, dan kun je een verzoek om een oordeel indienen bij de Commissie Gelijke Behandeling (CGB). De CGB beoordeelt dan of de wetgeving op het gebied van gelijke behandeling is overtreden. Zo'n juridische weg garandeert allerminst dat je de baan alsnog krijgt, maar kan er wel voor zorgen dat het bedrijf niet nogmaals in de fout gaat.

Aanbevolen boek

Auteur: Marieke van Oosterhout

https://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/speciaal/allochtoon Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger