Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Beroep Economie en management Financieel

Financieel - economische beroepen

Met de juiste werkervaring en HEAO-Bedrijfseconomie of een SPD-diploma kun je voor een breed scala aan financieel-economische beroepen kiezen die vaak overeenkomsten vertonen of in elkaars verlengde liggen. De basis voor deze beroepen is de administratie van een onderneming: het tijdig, betrouwbaar en volledig vastleggen van administratieve gegevens en het op basis van deze gegevens werken aan het succes van een onderneming. Financiële functies vallen vaak niet volledig in één categorie. Een hoofd administratie kan bijvoorbeeld ook de rapportages die hij opstelt analyseren, en een financieel analist is soms verantwoordelijk voor maand- en kwartaalrapportages. Als je op zoek bent naar een bepaalde financiële functie, let er dan op dat de naam van die functie lang niet altijd de lading dekt.

Financiële mensen moeten tegenwoordig niet alleen met cijfertjes bezig zijn, maar ook organisatiebreed kunnen denken. Ze moeten overzicht hebben over de organisatie. Ze moeten gevoel voor de business hebben, de hele bedrijfsprocessen van begin tot eind overzien, commercieel denken, communicatief sterk zijn, over sociale vaardigheden beschikken en durven door te vragen. De soft skills zijn steeds belangrijker geworden.

https://www.carrieretijger.nl/beroep/economie-management/financieel Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger