Vrouw en Carrière

Hoe maak je als ambitieuze vrouw carrière? Natuurlijk zijn er hindernissen, maar je hebt je sterke punten en er zijn kansen te over.

CarrièretijgerinVrouwelijke eigenschappen benutten

Er zijn nogal wat valkuilen die ervoor zorgen dat vrouwen minder carrière maken dan mannen. De kans is groot dat je je altijd opstelt als het lieve, aardige meisje. Voor een succesvolle carrière is het beter om te veranderen in een 'snelle meid'.

Wat kunnen vrouwen beter dan mannen? Vrouwen die het in hun eigen ogen beter doen dan mannen zijn schaars. Vrouwen hebben soms last van gevoelens van onmacht, schaamte en schuld. Toch zijn ze er wel, succesvolle vrouwen die geen last lijken te hebben van die gevoelens. Sterker nog, ze doen hun werk vaak beter dan veel mannen. Wat deden zij om succes te bereiken?

Kinderen

De meeste vrouwen die kinderen hebben zien zich geconfronteerd met de lastige vraag hoe ze een gezin moeten combineren met een carrière. Natuurlijk, de zorg voor kinderen is geen zaak die alleen vrouwen aangaat. Maar mannen maken zich daar minder druk over: traditionele rollenpatronen zijn hardnekkiger dan je misschien zou verwachten. Er vallen vele keuzes te maken rondom de combinatie van carrière en de zorg voor kinderen. Goede afspraken met je partner, medeverzorgers en de kinderen zelf zijn van groot belang om alles in goede banen te leiden.

Je bent hier: Home Carrière Vrouwen