Fré Dekkers

Ik ben 40 jaar, heb 1 zoon en werk als zelfstandig loopbaanadviseur en coach voor bureau Morgenster. Om de maand kies ik een loopbaanvraag uit het forum van Carrièretijger en geef vervolgens advies in de rubriek Loopbaanvragen.

Mijn loopbaan

Het is grappig om te werken als loopbaanadviseur, terwijl mijn eigen loopbaan tot nu toe zeer onconventioneel is geweest (of is dat misschien kenmerkend voor loopbaanadviseurs?). Ik begon aan een studie Psychologie aan de universiteit, maar dat viel me zwaar tegen: veel te theoretisch en een te grote nadruk op wetenschappelijk bewijzen van ideeën in plaats van het zoeken naar effectieve oplossingen. Dat paste niet bij mij, en eigenwijs als ik was (ik was toen 19) vertrok ik naar de kunstacademie.

Fotografie en schilderkunst waren (en zijn) een grote liefde van mij, maar mijn passie om met mensen te werken bleek toch sterker. Na jaren als freelance fotograaf en journalist gewerkt te hebben, kreeg ik door toeval de kans om via een stage te starten bij een re-integratiebedrijf. Door het begeleiden van mensen die na een ongeval weer aan de slag moesten heb ik heel veel bedrijven van binnen gezien, veel bemiddeld bij (dreigende) arbeidsconflicten en mensen begeleid uit alle lagen van de bevolking. Een ideale leerschool voor mijn huidige werk. Naast een interne opleiding tot re-integratiedeskundige mocht ik een aantal jaren opleidingen volgen in Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). Daar ontmoette ik mijn huidige collega Madelon van Kooten.

Morgenster

Madelon van Kooten startte in 2000 coachingsbureau Morgenster. Na de geboorte van haar eerste kind vroeg ze mij bij te springen en vanaf die tijd (2001) zijn wij partners. De samenwerking is heel erg inspirerend; wij zijn beiden zelfstandig, maar vullen elkaar erg goed aan.

Morgenster biedt een bijzondere vorm van loopbaanbegeleiding in de vorm van een ééndaagse individuele sessie om mensen te helpen ontdekken wat zij echt willen op het gebied van werk. Daarnaast begeleiden we mensen door coaching, bijvoorbeeld bij het herstel na een burn-out, bij het overwinnen van faalangst of het vinden van een betere balans in het leven.

Innerlijk weten

Mensen begeleiden bij dit soort vraagstukken, bij bewustwording en zelfontwikkeling is iets waar ik ontzettend van geniet. Mijn doel is om de essentie bij mensen naar boven te halen. NLP is daarbij een mooi instrument. Het is doelgericht en pragmatisch en maakt veel gebruik van het onbewuste. Dat onbewuste (of innerlijk weten) is een grote bron van kennis en hulpbronnen waar we vaak maar een klein deel van benutten. Het is zo leuk te zien hoe mensen opbloeien als ze beseffen wat ze echt willen en als ze zichzelf toestaan te realiseren wat diep van binnen in ze leeft. Dat is iets dat ik iedereen toewens.

Website Fré Dekkers

Je bent hier: Home Colofon Fré Dekkers