Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Beroep Taal en communicatie Informatiebeheer Archivaris/Documentalist Opleiding tot archivaris/documentalist

Opleiding tot archivaris/documentalist

Wil je als archivaris aan de slag, dan is de hbo-opleiding Media, Informatie en Communicatie met de specialisatie Media & Informatie een goede keuze. Deze opleiding kun je alleen volgen aan het Instituut voor Media en Informatie Management (MIM) van de Hogeschool van Amsterdam. Het eerste jaar van de opleiding is breed van opzet. Aan het einde van het jaar kies je vervolgens voor het afstudeerprofiel Informatie & Media. Archivistiek is een specialisatie binnen Informatie & Media. Je verwerft het diploma Archivistiek B door de hoofdfase van de opleiding (het tweede tot en met het vierde jaar) met archiefvakken in te richten. Dat houdt in dat je de minor Archieven volgt, een archiefstage loopt en je afstudeerscriptie een archivistisch onderwerp behelst. Na afronding van je opleiding ontvang je naast je bachelordiploma ook het diploma Archivistiek B.

Andere hbo-opleidingen

Wil je als archivaris aan de slag, dan is het verstandig na deze studie je onder andere verder te verdiepen in bewaarmethoden en archiefwetgeving.

Universitaire opleidingen

Je kunt natuurlijk ook archivaris worden met een universitaire opleiding. De studie Documentaire Informatiewetenschap leidt op tot informatiewetenschapper en geeft je een goede opstap in de wereld van informatiemanagement. Je leert onder andere oplossingen te bedenken voor problemen die gerelateerd zijn aan het digitaliseren van informatie. De Universiteit van Amsterdam biedt de duale masteropleiding Archiefwetenschap aan. Je volgt tijdens de studie Documentaire Informatiewetenschap, archivistische vakken. Tevens voer je bij een bedrijf of organisatie opdrachten uit en verricht je onderzoek. Deze studieperiode wordt ook wel leerwerkplaats genoemd. De Master Archiefwetenschap duurt anderhalf jaar. Je krijgt de titel Master of Arts in Archiefwetenschap en ontvangt een diploma Archivistiek A.

Cursussen en trainingen

Auteur: Janine Bruinooge

http://www.carrieretijger.nl/beroep/taal-communicatie/informatiebeheer/archivaris-documentalist/opleiding-tot Sitemap © Copyright Applinet B.V. 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger