Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Beroep Taal en communicatie

Taal en communicatie

Ze lezen als gekken: boeken, rapporten, tijdschriftartikelen. Het etiket boekenwurm krijgen ze dan ook vaak opgeplakt. Deze lettervreters zitten echter alles behalve stilletjes in een hoekje te lezen. Informatiebeheerders delen juist hun kennis. Zonder archivarissen of documentalisten weet niemand waar welke informatie te vinden is.

Een groot deel van de dag zijn we bezig met opnemen en doorgeven van informatie. Gelukkig hoeven we niet alles wat op ons afkomt te onthouden. Professionals die in het marketingcommunicatievak werkzaam zijn, staan voor een grote uitdaging. Hoe bereik je de juiste mensen met de juiste persberichten, opvallende reclamecampagnes of effectieve voorlichtingfolders?

Tekst en vorm, beeld en geluid: elementen waar mediaspecialisten zich helemaal mee uitleven. Hun werk wordt door vele ogen bekeken. Geen wonder dat ze op en top creatief zijn - want wie wil nou een televisieprogramma maken waar niemand naar kijkt?

Woorden en uitdrukkingen zijn voor hen interessante speledingetjes. Ze zoeken er allerlei nuttige, correcte of beeldende omschrijvingen voor. Tolken en vertalers zijn dan ook uitgesproken taalprofessionals: zij leiden het internationale communicatieverkeer in goede banen.

https://www.carrieretijger.nl/beroep/taal-communicatie Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger