Informatiebeheer

Ze lezen als gekken: boeken, rapporten, tijdschriftartikelen. Het etiket boekenwurm krijgen ze dan ook vaak opgeplakt. Deze lettervreters zitten echter alles behalve stilletjes in een hoekje te lezen. Informatiebeheerders delen juist hun kennis. Zonder archivarissen of documentalisten weet niemand waar welke informatie te vinden is.

Informatie speelt een belangrijke rol in je werk als archivaris of documentalist. Je bestudeert en beschrijft documenten en bergt ze vervolgens zo op dat ze voor anderen gemakkelijk terug te vinden zijn.

Als bibliothecaris sla je een brug tussen de informatie in een bibliotheek en haar bezoekers. Jij zorgt ervoor dat het informatieaanbod van de bibliotheek goed aansluit bij de wensen van de bezoekers en houdt de collectie up-to-date.

Mediatheken kom je vooral tegen bij onderwijsinstellingen. Wanneer je als mediathecaris bij een dergelijke instelling werkt, verricht je niet alleen bibliotheekwerkzaamheden, maar heb je ook onderwijskundige taken. Je levert een bijdrage aan de vorming van de leerlingen. Dit doe je door de collectie en dienstverlening van de mediatheek te laten inspelen op de lesstof.

Je bent hier: Home Beroep Taal en communicatie Informatiebeheer