Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Beroep Taal en communicatie Media

Media

De commercieel ingestelde mediatijger stimuleert de creativiteit van anderen - maar wel binnen de deadline graag. Want natuurlijk word je als uitgever of bladmanager warm van een prachtig geschreven passage. Maar veel tijd om te dromen is er niet: dat blad of boek moet op tijd afkomen.

Woorden, woorden en nog eens woorden. Er is zoveel tekst om ons heen, dat we er vaak moe van worden. Gelukkig houden tekstredacteuren het kort, interessant en duidelijk. Want zij schrijven om gelezen te worden.

Goede verhalenvertellers zijn ’t allemaal: de beroepsbeoefenaars die zich in de mediawereld met beeld bezighouden. De vertelwijze is echter verschillend. Zo gebruiken een fotograaf en regisseur de celluloidfilm of digitale opnameapparatuur om hun verhaal op te tekenen. Terwijl een scenarioschrijver de tekstverwerker of eenvoudig schrijfblok hanteert. Allen beschikken over een ongekende creativiteit: ze denken niet in woorden, maar in beelden.

ICT

Was het nou die gekke bewegende banner die jouw aandacht trok, of de tekst erop? In de ICT-branche gaan techniek en communicatie hand in hand. Tekst en beeld, gegoten in strakke buttons en animaties: allemaal het werk van creatieve techneuten zoals webmasters en content managers.

https://www.carrieretijger.nl/beroep/taal-communicatie/media Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger