Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Beroep Kunst en cultuur

Kunst en cultuur

Licht uit, spot aan! Een verstrooide professor, een keiharde zakenvrouw of een bevlogen leraar; als acteur kun je alles zijn. Je beeldt je personage zo levensecht mogelijk uit, zodat het zo geloofwaardig mogelijk overkomt bij het publiek. Je kunt spelen in films, televisieprogramma’s of in theaterproducties. Je geld verdienen als acteur of actrice is niet makkelijk. Het is een keiharde wereld met veel onzekerheid en concurrentie.

Wie kent ze niet: Youp van ’t Hek, Theo Maassen, Waardenberg & De Jong, Herman Finkers, Tineke Schouten, Brigitte Kaandorp, Freek de Jonge, Najib Amhali en Jochem Myer. Bekende Nederlandse cabaretiers die avond aan avond volle zalen trekken. Een cabaretier (of cabaretière als het een vrouw betreft) is iemand die met een zelfgeschreven theaterprogramma op zijn eigen unieke manier mensen aan het lachen wil maken en/of aan het denken zetten.

Een conservator beheert (een gedeelte van) de collectie van een museum of een bibliotheek. Je weet alles over de collectie waarvoor je verantwoordelijk bent en je zorgt ervoor dat deze goed behouden blijft.

https://www.carrieretijger.nl/beroep/kunst Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger