Kunst en cultuur

Wil je doorbreken als acteur, danser of muzikant, dan heb je naast talent een dikke huid nodig, want je zult menig auditie moeten doen om ergens aan de slag te kunnen. Ook als kunstenaar moet je niet bang zijn om jezelf te laten zien.

Licht uit, spot aan! Een verstrooide professor, een keiharde zakenvrouw of een bevlogen leraar; als acteur kun je alles zijn. Je beeldt je personage zo levensecht mogelijk uit, zodat het zo geloofwaardig mogelijk overkomt bij het publiek. Je kunt spelen in films, televisieprogramma’s of in theaterproducties. Je geld verdienen als acteur of actrice is niet makkelijk. Het is een keiharde wereld met veel onzekerheid en concurrentie.

Een cabaretier is iemand die met een zelfgeschreven theaterprogramma op zijn eigen unieke manier mensen aan het lachen wil maken of aan het denken zetten.

Een conservator beheert (een gedeelte van) de collectie van een museum of een bibliotheek. Je weet alles over de collectie waarvoor je verantwoordelijk bent en je zorgt ervoor dat deze goed behouden blijft.

Je bent hier: Home Beroep Kunst en cultuur