Beeld-opleidingen

Vertel je je verhaal liever niet met woorden, dan kun je terecht bij de film- en fotografieopleidingen. Daar je leer communiceren met geluid en/of beeld.

De opleiding Fotografische Vormgeving van de Fotovakschool en de vakopleiding van de Fotoacademie zijn opleidingen op hbo-niveau voor het beroep fotograaf. Beide opleidingen besteden veel aandacht aan techniek en zijn sterk praktisch gericht. Als student leer je werken met studio’s en doka’s, maar ook met digitale beeldverwerking. Beide opleidingen vormen een goed vervolg op een basisopleiding tot fotograaf op mbo-niveau. Omdat beide opleidingen in deeltijd zijn te volgen, passen ze ook prima bij een baan of bij een praktijk als fotojournalist.

De Nederlandse Filmacademie, onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) leidt je op voor alle sleutelfuncties in het filmvak. In vier jaar tijd leer je niet alleen alle technische en vakinhoudelijke aspecten van het filmvak kennen, maar ontwikkel je je ook op creatief en artistiek gebied.

Je bent hier: Home Opleiding Taal, media en communicatie Mediastudies Beeld-opleidingen