Opleiding tot beleggingsadviseur

Er is geen specifieke opleiding tot beleggings- of kredietadviseur. Veel beleggings- en kredietadviseurs hebben een algemene financieel-economische opleiding gedaan zoals Bedrijfseconomie. Maar er zijn meer opleidingen die een goede basis bieden.

  • Zo doe je in de hbo-opleiding Accountancy onder meer kennis op over goed financieel beheer en krijg je inzicht in hoe je een bedrijf financieel gezond houdt.
  • De hbo-opleiding Financial Services Management heeft lesonderwerpen als beleggen, financiële markten en heeft de specialisatiefase bank- en verzekeringswezen.

Overige opleidingen en trainingen

Het Dutch Securities Institute (DSI) is een instituut dat zich tot doel stelt om het vertrouwen in de effectenbranche te versterken door het verlenen van een keurmerk aan effectenspecialisten. Voorbeelden van opleidingen die geaccrediteerd zijn door dit instituut:

  • Opleidingsinstituut NIBE-SVV van het Nederlands Instituut voor het Bank- en Verzekerings- en Effectenbedrijf biedt verschillende opleidingen voor beleggingsadviseurs, van basisopleidingen tot specialistische opleidingen op hbo-niveau.
  • Het Amsterdam Institute of Finance is een internationaal georiënteerd opleidingsinstituut voor professionals. Het instituut biedt intensieve, groepsgewijze cursussen en opleidingen aan. Bedoeld voor professionals met enkele jaren ervaring en goede beheersing van het Engels.
  • Het RBA Program (Register Beleggings Analyst - Certified Investment Analyst) is voor mensen die een universitaire masteropleiding hebben afgerond en werkzaam zijn als bijvoorbeeld beleggingsanalist, financieel specialist, vermogensbeheerder of accountant.
Auteur: Erik Weijers
Je bent hier: Home Beroep Functies in Economie en management Financieel Beleggingsadviseur Opleiding tot beleggingsadviseur