Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Beroep Taal en communicatie Marketingcommunicatie Copywriter Opleiding tot copywriter

Opleiding tot copywriter

Een speciale opleiding voor het beroep copywriter bestaat niet. De meeste copywriters zijn in het vak beland na een studie en werkervaring op het gebied van marketing en/of communicatie. De volgende opleidingen bieden een goede opstap naar het beroep van copywriter:

Fran Bongers en Bart Meulepas kozen voor de specialisatie Copywriting en Artdirection en wisten het na hun afstudeerstages bij grote Amsterdamse reclamebureaus zeker: ze wilden verder in de reclame. Terug op de Brabantse bodem gingen ze op zoek naar een baan als team artdirector/copywriter. Uiteindelijk bood een reclamebureau in Eindhoven hen de mogelijkheid om zich als team te laten gelden.

Bart Meulepas: “Als team zijn we het grootste gedeelte van de dag bezig met conceptontwikkeling, waarna Frank gaat vormgeven en ik ga schrijven. Enkele klanten van van ons zijn Bonduelle, Staff Planning en Piet Kerkhof. Erg divers dus (...). Zo ben ik ’s  morgens bezig met een tekst voor een folder van Piet Kerkhof en zijn we ’s middags aan  het brainstormen over een actie voor Crispy Maïs van Bonduelle.”

Bron: brochure Fontys Hogeschool

Je kunt natuurlijk ook met een universitaire studie aan de slag gaan als copywriter. Tijdens een studie Nederlandse Taal en Cultuur ontwikkel je een uitstekend taalgevoel. De studie Communicatiewetenschap en de studie Communicatie en Informatiewetenschappen geven je onder andere inzicht in de werking van verschillende communicatieprocessen.

Cursussen en trainingen

Auteur: Janine Bruinooge

https://www.carrieretijger.nl/beroep/taal-communicatie/marketingcommunicatie/copywriter/opleiding-tot Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger