Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Opleiding Gezondheidszorg Mbo-4-opleiding Apothekersassistent

Mbo-4-opleiding Apothekersassistent

In de opleiding Apothekersassistent leer je alles over de werking van geneesmiddelen, hoe je medicijnen bereidt, patiënten voorlichting geeft en in de computer de administratie bijhoudt. Met het diploma Apothekersassistent op zak heb je verschillende mogelijkheden: je kunt als apothekersassistent in een algemene apotheek gaan werken, maar je kunt ook aan de slag in een ziekenhuisapotheek, gezondheidscentrum, de farmaceutische industrie of bij een geneesmiddelengroothandel.

Welke competenties moet je in huis hebben?

Hoe lang duurt het?

Je kunt deze opleiding volgen in de beroepsopleidende (BOL, leren en werken) en in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL, werken en leren). Beide varianten duren drie jaar. Er bestaan ook diverse particuliere opleidingen tot apothekersassistent. Je kunt deze volgen bij onder meer LOI of NTI.

Wat doe je tijdens de opleiding?

In de opleiding Apothekersassistent leer je onder andere hoe je medicijnen bereidt en verstrekt. Je leert ook hoe je advies en voorlichting geeft over het gebruik van medicijnen. Om dat goed te kunnen doen, moet je alles weten over de werking van geneesmiddelen en hoe je met cliënten omgaat. Ook leer je hoe je in een team werkt, de administratie bijhoudt en de voorraad beheert. Praktijkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Tijdens de beroepsopleidende leerweg (BOL) besteed je minimaal twintig procent van je studietijd aan praktijk in de vorm van stages. Kies je voor de beroepsbegeleidende leerweg (BBL), dan ben je minimaal zestig procent van je studietijd werkend aan het leren.

Welke toelatingseisen zijn er?

Om tot deze opleiding te worden toegelaten, heb je minimaal nodig:

Hoe kom je erachter of de opleiding bij je past?

Kun je de meeste vragen met ‘ja’ beantwoorden, dan is de mbo-4-opleiding Apothekersassistent wellicht iets voor jou.

Welke hbo-opleiding sluiten op deze opleiding aan?

Aanbevolen websites

Auteur: Marieke van Oosterhout

https://www.carrieretijger.nl/opleiding/gezondheidszorg/mbo-opleiding-apothekersassistent Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger