Studies in Exact, Techniek en ICT

Technische opleidingen

Als je buiten om je heen kijkt zie je gebouwen, een park, wegen, een viaduct. De plaats waarop zo'n gebouw is neergezet en de inrichting van de ruimte eromheen zijn bedacht door mensen die Ruimtelijke Ordening of Bouwkunde hebben gestudeerd. Kies je voor zo'n studie, dan heb je later heel veel invloed op de omgeving waarin iedereen leeft.

De combinatie van wetenschap en techniek staat centraal bij engineering. In de projecten waar je tijdens deze opleidingen aan werkt, pas je je kennis van de natuur- en wiskunde toe op vraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld infrastructuur, machinebouw, elektrotechniek en productontwerp.

Wil jij later een beroep waarin je mensen kunt helpen? Wil je een bijdrage leveren aan een betere gezondheid of een nieuwe technologie? En lijkt werken in een laboratorium je leuk? Kies dan voor een opleiding als biologie en medisch laboratoriumonderzoek. Of kijk eens naar chemie en chemische technologie.

ICT

De Informatie- en Communicatietechnologie - de wereld van de computers - is veel meer dan techniek alleen. Geen enkel bedrijf of organisatie kan nog zonde. Binnen de ICT kun je vele kanten uit, dus saai is het allerminst.

Je bent hier: Home Opleiding Studies in Exact, Techniek en ICT