Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Beroep Economie en management Commercieel Makelaar Opleiding tot makelaar

Opleiding tot makelaar

Geschikte reguliere hbo-opleidingen voor het beroep makelaar zijn is de hbo-opleiding Vastgoed en Makelaardij. In de opleiding verwerf je kennis van de vastgoedmarkt, bouwkunde, recht, economie en marketing. Je leert hoe je bemiddelt, overeenkomsten opstelt en adviseert bij rechtsgedingen over onteigeningen, huurontbindingen en pachtontbindingen. Je doet onder andere kennis op over fiscale zaken, financiering en verzekeringspakketten.

Certificering: opleidingseisen én permanente educatie

Sinds maart 2001 mag iedereen zich makelaar of taxateur noemen. De titelbescherming en beëdiging zijn afgeschaft. In plaats daarvan hebben enkele organisaties op het gebied van de makelaardij verschillende concurrerende certificeringsregelingen ontwikkeld om de kwaliteit van de dienstverlening te garanderen. Zo moet een gecertificeerd makelaar deskundig, betrouwbaar en onafhankelijk zijn. De certificering is niet alleen een keurmerk voor de consument, maar ook voor financiële instellingen.

Per certificeringsregeling gelden bepaalde:

Specifieke informatie kun je het beste opzoeken bij de betreffende certificeringsinstelling:

https://www.carrieretijger.nl/beroep/economie-management/commercieel/makelaar/opleiding-tot Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger