2006

"Loopbaanvragen van de maand" in 2006.

Als ik iemand over carrière hoor praten zien ze zichzelf later allemaal op een hoge functie in het bedrijfsleven bij een bekende multinational. Je zou je bijna gaan afvragen of je wel carrière kunt maken zonder dit te willen.

Na de mbo-opleiding Marketing en Communicatie zit ik nu in het eerste jaar van de hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH). Maar ik vraag mij af of dit wel wat voor mij is. Ik heb echt geen idee wat ik nu wel en niet leuk vind.

Vaak stel ik mezelf de vraag wat ik nou echt leuk vind, maar op de een of andere manier komt er niet echt een antwoord naar boven. Zijn er mensen die dit herkennen en zo ja, hoe zijn jullie hier verder in gekomen?

Na heel wat omzwervingen weet ik nu wat ik echt wil. Ik wil mijn eigen bedrijf en ik wil graag een baan waarin ik mensen kan begeleiden bij beroepskeuze of het vinden van werk. Weet iemand hoe ik op deze plek kan komen? Moet ik hier een studie voor gaan volgen of zijn er ook andere manieren?

Ik heb nog geen baan gehad die echt aansluit op mijn HEAO-opleiding. Vooral het commerciële (verkopen) is niets voor mij. Ik ben totaal niet gemotiveerd om met volle overtuiging en overgave te solliciteren op een functie die aansluit op mijn opleidingen. Kortom, ik zit op een dood spoor en ik heb geen idee hoe ik verder moet. Heeft iemand suggesties?

Uit diverse online testen komen adviezen als creatief en ondernemend. Ik zou heel graag een switch deze kant op willen maken, alleen zit ik met een probleem: geld is nodig voor het huis en alle bijkomende kosten. Heeft iemand een idee hoe je een overstap kunt maken zonder alles kwijt te raken?

Je bent hier: Home Carrière Zelfonderzoek Loopbaanadvies Loopbaanvragen 2006