Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Zelfonderzoek Loopbaanadvies Loopbaanvragen 2006 Welke opleiding past bij mij?

Welke opleiding past bij mij?

Deze maand reageert loopbaanadviseur Hetty Dalsheim op de vraag van Anique:


Welke opleiding past bij mij?

Ik wil zo graag eens weten waar ik aan toe ben. Als eerste heb ik de mbo-opleiding Marketing & Communicatie afgerond. Ik had niet het idee dat dit echt wat voor mij was, omdat ik veel achter de computer moest zitten. Ik zag mezelf dit niet mijn hele leven doen. Ik heb de opleiding afgerond om zo naar het hbo te kunnen. Nu zit ik in het eerste jaar van de hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en vraag ik mij af of dit wel wat voor mij is. Ik heb echt geen idee wat ik nu wel en niet leuk vind.

Misschien dat jullie mij kunnen helpen, want ik zelf weet het niet meer!

Groetjes,

Anique

Antwoord van Hetty Dalsheim op de loopbaanvraag van Anique

Beste Anique,

Om je situatie wat meer helder te krijgen, heb ik je via de mail nog enkele vragen gesteld. Daaruit heb ik het volgende kunnen opmaken:

Hopelijk geeft het volgende stappenplan je de nodige handvatten om tot een juiste studiekeuze te komen.

Stap 1: Hoe ziet je ideale baan eruit?

Voordat je een keuze maakt voor een nieuwe studie, is het belangrijk dat je voor jezelf duidelijk krijgt hoe jouw ideale baan eruitziet. Probeer dit maar eens aan de hand van de volgende vragen:

En, heb je al een duidelijker beeld van je droombaan?

Stap 2: In welke branche wil je werken?

Nu ga je onderzoeken in welke branche je zou willen werken. De volgende vragen helpen je hierbij. Probeer de vragen zo eerlijk en duidelijk mogelijk te beantwoorden.

Stap 3: Welk beroep wil je uitoefenen?

Nu je weet hoe je ideale baan eruitziet en naar welke branche je voorkeur uitgaat, kun je onderzoeken welk beroep je binnen deze branche wilt uitoefenen. Hier kun je achterkomen door:

Stap 4: Welke opleiding sluit aan bij je wensen?

Als je duidelijk hebt naar welk beroep en welke branche je voorkeur uitgaat, dan is de volgende stap dat je gaat kijken welke opleiding het beste daarop aansluit. Om daar achter te komen kun je een aantal dingen doen:

Uit je schrijven heb ik begrepen dat je al opleidingsbrochures hebt aangevraagd en open dagen hebt bezocht. Heel goed dat je dit hebt gedaan! Maar probeer voor jezelf eerst duidelijkheid te creëren over de voor jou meest ideale baan.

Veel succes! Laat je ons in het forum horen wat je met mijn advies gaat doen?

Hetty Dalsheim

https://www.carrieretijger.nl/carriere/zelfonderzoek/loopbaanadvies/loopbaanvragen/2006/augustus Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger