Ik wil een hbo-diploma

Een hbo-diploma opent deuren voor je die anders gesloten blijven. Heb je je opleiding afgebroken en ben je zonder diploma aan het werk gegaan? Dan kan het lastig zijn om door te stomen naar een hogere functie. Bovendien, het staat een beetje knullig op je cv. 'O, die heeft geen doorzettingsvermogen', denkt degene die je sollicatiebrief en cv leest. En die leuke baan die met jouw werkervaring makkelijk zou kunnen, gaat aan je neus voorbij omdat je geen hbo-diploma hebt.

Nienke weet precies welke opleiding ze nodig heeft
Nienke
"Ik wilde een hbo-opleiding op mijn cv hebben. Ik ga naar een nieuwe afdeling en kan daar mijn functie zelf invullen. Daarvoor zocht ik een basis. Maar welke hbo-opleiding?

Ik doe nu juridisch werk en daarvoor heb ik de competenties. Ik kan goed analyseren, adviseren, overtuigen en organiseren. En omdat ik steeds meer juridische vacatures op hbo-niveau tegenkwam, is het hbo-rechten geworden."

In Nienkes verhaal lees je hoe zij haar beslissing heeft genomen; ze wist al wat ze nodig had om goed te functioneren en in dat ze in de juridische sector wilde blijven. Is het voor jou ook zo makkelijk?

Dus, weet je in welke richting je carrière wilt maken? Zoek dan de opleiding die je daarvoor nodig hebt. Wordt het:

Ga uit van je sterke kanten, zoek in de sector die je aantrekt en kijk welke opleiding daarbij past. Vervolgens bedenk je of de opleiding in voltijd, deeltijd of duaal gaat volgen.

Er zijn trouwens tegenwoordig allerlei nieuwe onderwijsvormen waardoor je veel sneller in praktijk kunt brengen wat je leert.

Je bent hier: Home Ik wil Ik wil een hbo-diploma