Financieel

Uiteindelijk draait het toch om de centen, nietwaar? In de financiële opleidingen leer je alles over de financiën van een bedrijf en de manier waarop geldstromen geadministreerd worden. Bovendien leer je de samenhang met bijvoorbeeld marketing en P&O, want vooral het verhaal áchter de cijfers is belangrijk. Na een opleiding bedrijfseconomie of accountancy ligt de arbeidsmarkt voor je open. Mensen met verstand van geld én een brede kijk op organisaties zijn onmisbaar in iedere organisatie.

De hbo-opleiding Bedrijfseconomie is gericht op de financieel-economische bedrijfsvoering van een onderneming. Je leert alles over bedrijfseconomische vraagstukken en de rekenkundige en administratieve kanten daarvan.

Tijdens de hbo-opleiding Accountancy leer je hoe je bedrijven en organisaties moet controleren en adviseren. In de praktijk betekent dit dat je bijvoorbeeld weet hoe je een jaarrekening moet opstellen en eventuele fouten hierin kunt opsporen. Of hoe de boekhouding in elkaar zit en hoe je deze moet controleren.

De Hbo-opleiding Bedrijfsadministratie/SPD is gericht op management en administratie in de bedrijfseconomische, administratieve en fiscale sector. Tijdens deze studie leer je onder andere hoe je de juiste cijfers op het juiste moment beschikbaar stelt en hoe je een complete administratie opzet. In het hectische bedrijfsleven zijn dit uitdagende klussen.

Pensioenregelingen, beleggingen, hypotheken en verzekeringen ingewikkeld? Niet voor mensen die een studie Financial Services Management (FSM) hebben afgerond. De studie bereidt je voor op een loopbaan als financiële duizendpoot. Als je de studie hebt afgerond weet je alles van financiële producten.

Wie alles wil weten van belastingaangiftes – of dat nu voor particulieren of voor bedrijven is – zit goed bij de hbo-opleiding Fiscaal Recht en Economie. Saai? Welnee. Als fiscalist kun je veel meer dan alleen belastingpapieren invullen.

In de mbo-4-opleiding Bedrijfsadministrateur leer je hoe je financiële gegevens op een goede manier verzamelt, ordent en registreert zodat de juiste cijfers op het juiste moment beschikbaar zijn. De opleiding wordt door zeer veel ROC’s aangeboden.

Veel werknemers kijken iedere maand weer reikhalzend uit naar het moment dat het salaris op hun rekening wordt gestort. In de mbo-4 opleiding Salarisadministrateur leer je hoe je dit correct en tijdig doet. Ook leer je loonaangifte te doen bij de belastingdienst en hoe je vragen van medewerkers over hun loonstrook beantwoordt. De opleiding wordt door negen ROC's aangeboden.

Hoe komt het dat landen zo verschillen in economische groei? Waarom zijn producten van bekende merken zo'n succes? Wie of wat zorgt daar eigenlijk voor? Je ziet het: de opleiding Economie en Bedrijfseconomie is breed: je bestudeert niet alleen macro-economische vraagstukken, maar leert ook hoe ondernemingen zijn georganiseerd en hoe kostprijzen tot stand komen. Met de kennis en vaardigheden die je tijdens de opleiding opdoet, kun je (bedrijfs)economische vraagstukken en problemen op een gedegen manier analyseren en bijdragen aan de oplossing ervan. Je kunt de opleiding Economie en Bedrijfseconomie aan verschillende universiteiten volgen. Daarbij heb je bij de meeste universiteiten de keuze uit een Nederlandstalig of Engelstalig programma.

In de universitaire bacheloropleiding Actuariële Wetenschappen word je opgeleid tot expert in het wiskundig vertalen en inzichtelijk maken van financieel-economische risico’s van verzekeraars, pensioenfondsen en andere financiële instellingen.

Je bent hier: Home Opleiding Studies in Economie en management Financieel