Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Beroep Economie en management Commercieel Stewardess Opleiding tot stewardess

Opleiding tot stewardess

Stewardess of - als je een man bent - steward word je door te solliciteren bij een luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, Arkefly of Transavia. Doorloop je de sollicitatieprocedure met succes, dan volgt een interne opleiding die je voorbereidt op het werk in de lucht of op de grond.

Selectieprocedure

De selectieprocedure bij een luchtvaartmaatschappij is erg streng en het is heel verstandig om je hier goed op voor te bereiden. De procedure verschilt per maatschappij, maar in zijn algemeenheid bestaat het uit de volgende onderdelen:

Slecht één op de tien doorstaat de procedure. De vereisten om deel te kunnen nemen aan de selectieprocedure verschillen per maatschappij, maar komen in grote lijnen op het volgende neer:

Er zijn Roc’s en particuliere opleidingsinstituten die speciale stewardessopleidingen aanbieden, zoals de mbo-4-opleiding Luchtvaartdienstverlener. Om stewardess te worden, is een dergelijke opleiding niet vereist. Maar ben je nog geen 18 jaar en wil je dolgraag aan de slag als stewardess, dan kan een dergelijke opleiding wel handig zijn omdat je ervaring opdoet in communiceren, jezelf presenteren en service verlenen. Doordat je beter weet wat van een stewardess wordt verlangd, sta je tijdens de selectieprocedure steviger in je schoenen. Een specifieke opleiding is dus niet vereist; het belangrijkste is dat je ervaring hebt in het verlenen van service aan mensen en het maakt niet uit of je die nu hebt opgedaan in de zorg, in een warenhuis of in een bibliotheek. 

Vacatures vinden

Vacatures voor stewardess vind je door op de websites te kijken van grote luchtvaartmaatschappijen, zoals:

Op steward-worden.nl vind je een overzicht van de luchtvaartmaatschappijen die vacatures hebben voor stewardessen.

Auteur: Marieke van Oosterhout

http://www.carrieretijger.nl/beroep/economie-management/commercieel/stewardess/opleiding-tot Sitemap © Copyright Applinet B.V. 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger