Opleiding tot technisch accountmanager

De functie van technisch accountmanager is typisch een doorgroeifunctie. Dat betekent dat het vaak niet voldoende is om één bepaald diploma te hebben. Meestal zal er om extra kennis en ervaring worden gevraagd, die je na je opleiding hebt opgedaan. De volgende opleidingen zijn wel een goed vertrekpunt:

Cursussen en trainingen

Vind je de functie van technisch accountmanager aantrekkelijk, maar heb je nog niet voldoende kennis of ervaring, overweeg dan extra cursussen en trainingen om je profiel aantrekkelijk te maken voor potentiële werkgevers.

  • Een aantal basisprincipes van accountmanagement kun je opdoen via de gelijknamige cursus. Deze wordt bij ISBW Opleiding, Training en Coaching gegeven. Als vooropleiding wordt een mbo/hbo-opleiding gevraagd. De cursusduur is vijf maanden.
  • Het NIMA verzorgt de training NIMA/SMA Sales-B accountmanagement. Je kunt deze opleiding via particuliere instituten en reguliere hogescholen volgen. Heb je daarnaast nog niet voldoende kennis van verkooptechnieken en marketing, dan kun je met verschillende NIMA-cursussen deze tekorten aanvullen.
  • Heb je een technische hbo-opleiding gedaan en geen ervaring met vakken als marketing, verkoop en inkoop? Dan kun je de cursus Commercieel Technisch Account Management volgen bij Stichting Wetenschappelijke Opleidingen Twente (SWOT). Deze duurt acht maanden. Je krijgt één keer per week les.

Auteurs: Vera van Dijk en Ysolde Bentvelsen

Je bent hier: Home Beroep Functies in Economie en management Commercieel Technisch accountmanager Opleiding tot technisch accountmanager