Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Beroep Gezondheidszorg Paramedisch Logopedist Opleiding tot logopedist

Opleiding tot logopedist

Om logopedist te worden moet je de hbo-opleiding Logopedie gedaan hebben. Deze opleiding is alleen voltijds te volgen. Sommige hogescholen bieden wel een verkorte en/of gecomprimeerde variant aan, waardoor de opleiding valt te combineren met een baan. Ben je een goede student, dan is een snellere studieroute soms mogelijk.

Toelatingseisen

Je wordt toegelaten met een van de volgende vooropleidingen:

Er gelden geen aanvullende eisen aan vakkenpakket of profiel.

Voordat je wordt toegelaten tot de opleiding moet je een stem- en articulatietest doen. Eventueel krijg je het advies om zelf eerst een tijdje een logopedist te bezoeken. Als je daarna wel slaagt voor de test, word je alsnog toegelaten.

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen diploma, dan kom je wellicht in aanmerking voor een 21+-toelatingsonderzoek. Vraag bij de instelling van je keuze naar de mogelijkheden.

Vrijstellingen

Heb je reeds een relevante opleiding gedaan, vraag dan bij de onderwijsinstelling van je keuze of er mogelijkheden zijn om vrijstellingen te krijgen.

Vervolgopleidingen

Als je bent afgestudeerd kun je je nog verder bekwamen in aanverwante richtingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

Wil je verder studeren op universitair niveau, dan sluiten de volgende opleidingen aan bij je achtergrond als logopedist:

Wil je met een hbo-diploma doorstromen naar een universitaire master, dan zul je vaak eerst een schakelprogramma moeten volgen.

Aanbevolen website

Uitleg over het beroep logopedist en de opleidingsmogelijkheden vind je op YouChooz.

Auteur: Ysolde Bentvelsen

https://www.carrieretijger.nl/beroep/gezondheidszorg/paramedisch/logopedist/opleiding-tot Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger