Opleiding tot P&O-adviseur

De best passende opleiding tot P&O-adviseur is de hbo-opleiding Human Resource Management (HRM), maar ook de hbo-opleiding Bedrijfskunde MER biedt een goede basis.

Vind je een volledige hbo-opleiding te veel of te lang, dan kun je kiezen voor een tweejarige opleiding, de associate degree. Je haalt hiermee geen volledige hbo-titel. Je wordt niet opgeleid tot P&O-adviseur, maar eerder tot personeelsconsulent. Na het behalen van de Associate degree kun je besluiten alsnog de hele hbo-opleiding HRM te voltooien, eventueel nadat je een aantal jaar gewerkt hebt op een personeelsafdeling.

Cursussen en trainingen

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je te laten bijscholen op P&O-gebied. Hier staat een kleine greep.

  • De Baak biedt cursussen personeel en organisatie of human resource management voor mensen met minimaal hbo-niveau.
  • Sommige hbo-instellingen geven naast complete hbo-opleidingen ook cursussen. Saxion Hogescholen (in het Oosten van het land) heeft bijvoorbeeld een cursus Arbeidsdeskundige. Deze is voor mensen die al werken op hbo-niveau (bijvoorbeeld als P&O-adviseur of intercedent) en graag hun vakkennis op P&O gebied verder willen opbouwen.
Je bent hier: Home Beroep Functies in Economie en management Beleids- en ondersteunende functies P&O-adviseur/personeelsadviseur Opleiding tot P&O-adviseur