2008

Loopbaanvragen van de maand in 2008.

Ik durf niet zomaar in het diepe te springen, maar wil wel werk waarop ik me volledig kan storten. Ik weet dat ik er dan ook heel veel plezier in zal hebben. Wat is voor mij nu de slimste en beste stap?

Ik ben 35 jaar en sinds 15 jaar werk ik als secretaresse / officemanager / receptioniste (in al z'n facetten). Dit werk heb ik bij veel verschillende soorten bedrijven gedaan. Twee jaar geleden heb ik een vaste baan verlaten voor een nieuwe uitdaging, die achteraf geen uitdaging bleek te zijn. Ik heb er inmiddels weer twee banen op zitten, beiden ver beneden mijn niveau. In eerste instantie dacht ik dat het aan de omgeving, de collega's, de sfeer, het soort bedrijf lag. Maar nu kan ik zeggen dat ik gewoon het hele secretaressevak zat ben. Ik heb heel veel beroepskeuzetesten en capaciteitentesten gemaakt. En altijd kwam daar hetzelfde uit. Op zich spreken die beroepen me wel aan, maar ik vind bijna alles wel leuk. Dus eigenlijk zie ik niet direct waar mijn hart naar uitgaat. Ik vind het ongelofelijk moeilijk om bij mijn gevoel te komen en te 'weten' wat ik nu het allerliefst doe.

Ik zit op het moment in een nogal aparte situatie. Ik wil graag qua beroep volledig het roer omgooien. Wat ik nu doe doet er eigenlijk niet zo toe. Het grappige is wel dat ik precies weet in welke hoek ik het moet zoeken en wat ik wel en niet leuk vind. Alleen vind ik het erg lastig om er een beroep bij te zoeken.

De kogel is door de kerk: in september 2008 wil ik aan een deeltijdopleiding Facility Management beginnen. Met mijn gezin heb ik dit al besproken. Wie heeft voor mij positieve en/of negatieve ervaringen?

Ik ben 51 jaar jong en heb nog nooit gesolliciteerd. Vanaf mijn 17e tot mijn 40e heb ik gewerkt voor een winkelketen. Ik ben begonnen als weekendhulp en heb ongeveer alle disciplines doorlopen. Mijn laatste functie was die van algemeen directeur van een van de dochterondernemingen. Sinds 11 jaar ben ik nu zelfstandig retailer. Ik ben er volledig op uitgekeken en wil wat anders. Ik zoek een nieuwe uitdaging op senior managementniveau. Kan iemand mij raad geven hoe ik mij het best op de jobmarkt kan begeven?

Momenteel zit ik even in de knoop. Ik ben 26 jaar en sinds zes jaar werkzaam in de ICT, waarvan de laatste jaren voor een grote ICT-dienstverlener. Door overnames en wat strubbelingen met m'n toenmalige manager kon ik vorig jaar met een leuke vertrekpremie het schip verlaten. Een besluit waar ik ook geen spijt van heb. Ik vond de hele ICT-sector toch al niks meer. Het liefst zou ik iets anders doen. Sinds november vorig jaar zit ik thuis. Op zich dus tijd genoeg gehad om iets anders te zoeken, maar dat heb ik voor me uitgeschoven.

Je bent hier: Home Carrière Zelfonderzoek Loopbaanadvies Loopbaanvragen 2008