Beleids- en ondersteunende studies

Deze opleidingingen leiden op tot ondersteunende en staffuncties. Wat dacht je van de hbo-opleiding Human Resource Management? Je leert er alles over hoe je in een organisatie de factor mens het beste in kunt zetten. Of spreekt de hbo-opleiding Facility Management je misschien meer aan? Van de inrichting van een bedrijfspand: van kantoortuin en kantoormeubilair tot paperclip, dit alles is de boeiende wereld van facility management.

In de hbo-opleiding Facility Management leer je hoe je als facilitair manager/medewerker het primaire proces van het bedrijf ondersteunt. Na de opleiding ben je organisatorisch sterk, denk je strategisch mee met de organisatie en kun je een facilitair bedrijfsplan opstellen.

De hbo-opleiding Office Management leidt op tot breed inzetbare officemanagers of directiesecretaresses. Je kunt in verschillende soorten organisaties, ondernemingen of instellingen aan de slag. Je krijgt vakken als bedrijfskunde, marketing, informatiemanagement en communicatie en leert adviseren, leidinggeven en projectmanagement.

De hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde (IVK) leidt je op voor functies waarbij je je bezighoudt met veiligheidsvraagstukken. Dit kunnen vraagstukken zijn op het gebied van de openbare orde, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van arbo en milieu. Je leert hoe je veiligheidsproblemen in kaart brengt en passende veiligheidsadviezen opstelt, waarbij je oog hebt voor de juridische, financiële, organisatorische en bestuurlijke kant van het veiligheidsprobleem. Bovendien leer je de uitvoering van het veiligheidsbeleid te coördineren. Als veiligheidskundige ben je immers de ‘spin in het web’ tussen verschillende veiligheidsdisciplines. Je kunt de opleiding in voltijd en deeltijd, maar ook duaal volgen. Naast deze opleiding is er nog een andere veiligheidsstudie: Integrale Veiligheid (IV). Qua inhoud verschillen de opleidingen niet veel van elkaar. Het verschil zit hem met name in de toelatingseisen; met ieder havo-, vwo- of mbo4-diploma kun je aan IV beginnen.Voor IVK heb je economie nodig,

De hbo-opleiding Sport, Gezondheid en Management leidt je op tot een breed opgeleide manager met verstand van sport, bewegen en gezondheid. Je leert hoe je sport kunt stimuleren en organiseren. Je hoeft geen fervent sporter te zijn om tot deze opleiding te worden toegelaten, maar een grote affiniteit met sport is wel een vereiste.

Directeuren en managers hebben veel zaken aan hun hoofd. In de mbo-4-opleiding Directiesecretaresse/Managementassistent leer je hoe je hen zo goed mogelijk bij hun werkzaamheden ondersteunt en ervoor zorgt dat alles op kantoor op rolletjes loopt. De opleiding wordt door veel reguliere scholen aangeboden, maar ook door particuliere instituten als Schoevers, LOI en NTI.

Mensen zijn het belangrijkste kapitaal van een organisatie. In de hbo-opleiding Human Resource Management (voorheen Personeel en Arbeid) leer je dat kapitaal te beheren. Dat kan binnen allerlei soorten organisaties: grote bedrijven, het midden- en kleinbedrijf, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties als scholen, ziekenhuizen of belangenorganisaties. Maar je kunt ook terecht bij bureaus voor bemiddeling en loopbaanbegeleiding, vakbonden en arbodiensten.

Je bent hier: Home Opleiding Studies in Economie en management Beleids- en ondersteunende studies