Opleiding tot inkoper

Met de hbo-opleiding Commerciële Economie of Logistics Management leg je een goede basis voor een carrière in de inkoop. Daarnaast kun je ook via een aantal andere opleidingen inkoper worden.

Andere hbo-opleidingen

Bij International Business & Languages, International Business and Management Studies, en Trade Management gericht op Azië wordt veel aandacht besteed aan talenkennis. Bovendien hebben deze studies een sterk internationaal karakter, waardoor je goed wordt voorbereid op een inkoopfunctie in het buitenland. Of een functie die voornamelijk op het handelen met buitenlandse leveranciers is gericht. Wel mis je bij deze studies specifieke inkoopvakken en de broodnodige economische kennis. Om deze tekorten aan te vullen, zou je je bij kunnen scholen via een van de onderstaande cursussen.

Cursussen en trainingen

NEVI-opleidingen

Via de deeltijdopleidingen van de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI) kun je jezelf stap voor stap laten opleiden tot professioneel inkoper. Met een mbo-vooropleiding en geen tot weinig ervaring kun je beginnen met NEVI 1. Hierna volgen NEVI 2 en NEVI 3. Met het diploma NEVI 3 ben je opgeleid op het niveau van inkoopmanager.

NCOI

Het NCOI biedt eveneens cursussen en opleidingen aan. De basisopleiding Inkoop Management (duur: 4 maanden, deeltijd) kun je starten als je mbo-niveau hebt. Vervolgens kun je je inschrijven voor de hbo-opleiding Inkoop Management. Deze duurt 12 maanden en is eveneens in deeltijd.

Overige instituten

Daarnaast zijn er nog verschillende andere instituten die trainingen en cursussen verzorgen op inkoopgebied. Enkele namen zijn:

  • Emeritor
  • PiT-inkoopopleidingen

Auteur: Vera van Dijk

Je bent hier: Home Beroep Functies in Economie en management Commercieel Inkoper Opleiding tot inkoper