Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Beroep Taal en communicatie Marketingcommunicatie PR-adviseur Opleiding tot pr-adviseur

Opleiding tot pr-adviseur

Er bestaan geen specifieke PR-opleidingen op hbo-niveau. De meeste hbo-opleidingen op communicatiegebied besteden wel aandacht aan public relations:

Met deze opleidingen krijg je een brede basis in het communicatievak. Je begint vaak met een gemeenschappelijke propedeuse, waardoor je ook op andere gebieden (management, commercieel) leert. Daarna leer je veel over de organisatie van media. Je leert hoe je verschillende mediavormen kunt inzetten. Een voordeel van dit brede karakter is dat je veel praktische vaardigheden opdoet:

De meeste opleidingen eindigen in het vierde jaar met een grote praktijkopdracht en een scriptie. Een praktijkopdracht kan bijvoorbeeld zijn: het opstellen van een voorlichtingsfolder over een nieuw medisch onderzoek dat een medicijnfabrikant wil opzetten. In samenwerking met medisch en juridisch personeel vaststellen wat wel en niet aan informatie moet worden geboden.

Andere opleidingen op hbo-niveau

De meeste hbo-opleidingen Communicatie duren vier jaar, er zijn ook kortere opleidingen en opleidingen die zich sterk op voorlichting richten:

Cursussen en trainingen

Wanneer je gericht wilt doorgroeien naar een functie als PR-medewerker, kan je ook overwegen om losse cursussen te volgen:

De Stichting voor Reclame en Marketing onderwijs (SRM) biedt opleidingen en trainingen aan. 

Verder studeren?

Wanneer je een hbo-opleiding op Communicatiegebied hebt afgerond, kun je verder met de wo-studie Bedrijfscommunicatie via een speciaal overgangsjaar voor hbo-afgestudeerden.

Auteur: Erik Bouwer

https://www.carrieretijger.nl/beroep/taal-communicatie/marketingcommunicatie/pr-adviseur/opleiding-tot Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger