Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Beroep Veiligheid Politieagent Opleiding tot politieagent

Opleiding tot politieagent

Wie politieagent wil worden kan dit op verschillende niveaus. Alle opleidingen worden als een duaal traject aangeboden. Dat betekent dat je anderhalf (Assistent politiemedewerker), drie (Politiemedewerker en Allround politiemedewerker) of vier jaar (Politiekundige bachelor) afwisselend leert op de Politieacademie en in de beroepspraktijk. Je kunt pas aan een opleiding beginnen als je een baan bij de politie hebt gevonden. Die baan is gekoppeld aan de opleiding die je gaat volgen.

Toelatingseisen

Diploma-eisen

Aanvullende eisen

Voor alle opleidingen geldt dat je verder nog aan een aantal aanvullende selectie-eisen moet voldoen, onder andere op het gebied van gezondheid, conditie en gedrag.

Vrijstellingen

Bij de Politiekundige bachelor is het mogelijk om een verkorte opleiding te doen als 'zij-instromer' (als je al een andere hbo- of wo-opleiding hebt afgerond). Ook mensen die al een andere politieopleiding hebben gevolgd, bijvoorbeeld op mbo-niveau, kunnen de politiekundige bachelor sneller doorlopen. Vraag bij de Politieacademie naar de precieze mogelijkheden.

Vervolgopleidingen

In overleg het korps waar je werkt, kun je je na verloop van tijd specialiseren. Je volgt dan wederom een duale opleiding. Je hebt de volgende mogelijkheden:

Voor al deze specialisaties geldt dat je het volgen van een leergang meestal combineert met werk bij een politiekorps.

Aanbevolen websites

Auteur: Ysolde Bentvelsen

https://www.carrieretijger.nl/beroep/veiligheid/politieagent/opleiding-tot Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger